Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš na kyselo

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirkacz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 644 kJ /
871 kcal
Bílkoviny22,80 g
Tuky1,39 g
Vláknina32,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy178,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci s širším dnem na sádle zpěníme na středně hrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené oloupané špekáčky, podlijeme hrnkem vody, přisypeme lžíci majoránky, lžičku kmínu, 3 lístky bobkáče, pepř a sůl dle libosti, na drobno nakrájené okurky, česnek a necháme dusit. Krok 2: Mezi tím si oškrabeme brambory, nakrájíme je na menší kostky a po té přidáme do hrnce. Krok 3: Zalijeme vodou tak akorát, aby bylo vše pod vodou a za občasného míchání vaříme do měkka. Krok 4: Když jsou brambory měkké, vařečkou promícháváme tak dlouho, až se začnou brambory odírat, tím se nám to samo zahustí a můžeme podávat nejlépe s chlebem.

Zveřejněno 15. 3. 2012

Poznámka autora jirkacz

Tento guláš znám od mala. Vaří ho mí rodiče a skoro do dospělosti jsem žil v tom, že takhle se dělá pravý buřtguláš :-)...Když se mi zdá málo kyselý, dochucuji ho ještě v hrnci citrónem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/534B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/534B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Taky jsem věřil tomu, že paprika zhořkne. Až mně jeden profesionál poučil, že ji právě do horkého tuku musím dát "vykvést". Cibuli odhrnout stranou a na tuk na dno papriku. Samozřejmě na chvíli pouhou, jinak by opravdu zhořkla. Takhle se uvolní aromatické oleje v paprice a vůbec ve všem koření.

Anna Kocikova: on to je hluboký talíř akorát to je nějak blbě vidět na tý fotce:-D a jinak děkuju za inspiraci na obměnu a to s tím okurkovým nálevem to je hustá vychytávka:yes::yes::yes::-p příště vyzkoušim

Bibinka: děkuji jsem rád že se recept líbí:yes::-K

srettka:jo s tou paprikou to vim;-) příště to s tím kořením určitě vyzkoušim:yes:;-)

Jak píše srettka,koření se v rozehřátém tuku hezky provoní:yes:Také je tahle bašta u nás někdy v talíři-ale hlubokém:-O:-D:-Dlíp se to tou lžící dlabe;-)Někdy přihodím pár kousků beraních rohů,nebo feferonku.Jindy zase třeba pár proužků různobarevných paprik(když jsou k mání,schválně je nekupuji).Je to príma bašta za kterou Ti posílám další plusík:-p+2:yes:ps-V procesu vaření přidávám decinku okurkového nálevu:-p

Jirko, taky dobře vychytaný "buřtguláš":yes: Já s ním dělám také různé proměny. Dávám ti 2.bod:yes:

jirkacz:ja to videla nekde v poradu o vareni a od te doby to delam u vsech jidel a pohoda. Samo ze nemuzes mit to sadlo rozpaleny na 200'C. Ale v horkem tuku je to bez problemu. Jen s mletou paprikou opatrne, tu radsi do tuku, ale mimo ohen. Jinak to zhorkne.

srettka:já se toho vždycky bál aby se nespálilo ale díky za radu;-):yes:

Zkus to koreni dat misto do vody, hned do toho horkeho sadla, v tuku pusti vic chuti;-)

Oskeruska: díky:-K;-)

vubec nemusi byt spatny :-8 :yes:

Tématické fráze:
pravy bramborový guláš, špekáčky s brambory na kyselo, recepty brambory na kyselo, houbovy gulas nakyselo, recepty brambory na kyselo s houbami, recept na bramborový guláš se špekáčkama, recept na bramborové kyselo, bramborovy gulas s mrkvi, pravy burtgulas, burtgulas na kyselo, kyselo je kyselý a brambory málo bramborový

Suroviny:
brambory, špekáček, okurky sterilované, cibule, česnek, bobkový list, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu