Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky s kapary

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 828 kJ /
676 kcal
Bílkoviny106,35 g
Tuky16,20 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 263 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy10,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, vložíme závitky, prudce opečeme, podlijeme vínem, vývarem a dusíme do změknutí. Krok 2: Hotové závitky vyndáme, v trošce vody rozmícháme mouku, vlijeme do šťávy, přidáme kapary a necháme provařit. Omáčku případně dochutíme hořčicí, sardelovou pastou a vrátíme do ní závitky. Kdo má rád, může na závěr zjemnit smetanou. Podáváme s rýží. Opatrně se solí, sardelová pasta je velmi slaná.

Zveřejněno 26. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERKN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERKN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuju:-K:-K

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí a určitě by mi chutnalo :-K

:yes: Paráda, samé dobré ingredience<3:yes::yes:

vynikající a ta štávička moc chutná díky za recept:yes::yes::yes::-D

:yes:

No, prosím, tak si představuji šťávu k rýži:-p:-)):yes:

Tématické fráze:
capari, vepřové závitky, capari wikipedie, co je capari, vepřové na kaparech, capari recepty, vepřové maso s kapary, vepřové maso na kaparech, zavitky, vepřové maso s kapari, capari-recepty, vepřové plátky s kapary, na kaparech, wikipedie, kapary cena, vepřové závitky recept, kapary plod, kotlety na kaparech, vepřové závitky na kaparech, ančovičky wikipedie

Suroviny:
maso vepřové, okurky sterilované, pasta sardelová, kapary, hořčice, víno červené, cibule, vývar, mouka hladká, máslo, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu