Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek - srnčí hřbet

Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a uvázat mu mašli kolem krku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

romance romance

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 152 kJ /
3 382 kcal
Bílkoviny64,72 g
Tuky133,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 464 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy476,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (můžeme péct i ve formě na srnčí hřbet). Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Cukr utřeme se žloutky a čtyřmi lžícemi horké vody. Krok 4: Přidáme vlažnou vodu, olej a prosejeme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmícháme sníh a vymícháme těsto. Krok 5: Těsto nalijeme do formy na beránka a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 40-45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá.

Zveřejněno 16. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek - srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXlE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek - srnčí hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXlE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

--ReNi--:kdysi babičky říkaly jen žloudek....je to ještě z dávných dob takže také správně ;-)

Beránek upečený...z těsta mi vyšel ještě zajíc, přidala jsem Ti foto a:yes:

tejaja: ja se na berana nechystám, jen mě zarazil žlouDek, když jsem myslela, že je to žlouTek, od slova žluTá :-D

Hned po přečtení mne napadlo totéž, co Míšu, tedy že to bude pořádný macan. Řekla bych, že je to dávka tak na 2 berany. Na jednoho bych to udělala z půl dávky.Jinak tipuju, že těsto bude pěkně kypré a lehoučké, vyzkouším ho jako základ třeba pod moučník s ovocem a želatinou.

M:Moc se omlouvám ale foto nemam.Ale pekla sem beranek byl dobrej.Dis ho letos budu péct tak foto dodám.:-))

--ReNi--: Žĺtky treba vyšľahať s cukrom a vodou, potom pridať zvyšok.

Tématické fráze:
těsto na beránka do srnčího hřbetu, zloudek, mrkvovy berane, recept na beránka, srnči hřbet recept, zloudek nebo zloutek, těsto na berana, recept na sních na beránka, snich na beranka, sních z bílků na beranka, srnčí hřbet, piškotový srnčí hřbet, olejový srnčí hřbet, srnči hřbet recepty, bezlepkový srnčí hřbet, jak dat spravne testo do beranka, žloutek nebo žloudek, sních na zdobení beránka, recept na beranka s foto, srnčí hřbet olejovy

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu