Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík se šlehačkou a bramborem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 246 kJ /
1 971 kcal
Bílkoviny26,23 g
Tuky127,17 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,00 g
Sacharidy168,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku. Krok 2: Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku. Krok 3: Do pekáčku vymazaného sádlem klademe půl nachystaných brambor, které osolíme a opepříme. Na ně 1/2 slaniny, cibule a pórku, maso a zbytek pórku, cibule a slaniny. Nahoru druhou polovinu brambor, které osolíme, opepříme a zalejeme šlehačkou. Krok 4: Pečeme zakryté v předehřáté troubě 1 hod na 200°C, pak odkryjeme a dopečeme, až zezlátnou.

Zveřejněno 17. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se šlehačkou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGVk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se šlehačkou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGVk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Teda z těch vychrtlin,co mají u nás v obchodě by bylo tak akorát dobré rizoto;-)víc masa bych na mycákovi určitě nenašla:-D
Moc príma bašta,mňam:-p:yes:

rebeka:Tak já to s ní domluvím;-), nejdříve k nám a pak s batohem k vám:-D:-D

spagetka:není problém je jich dostatek:-), on se nám sem tam okotí i samec;-):-D:-D. Jen si musíš dofrčet;-):-D

nofrona: chci taky králíka :-O:-O:-D:-D:yes::yes::yes:

nofrona::-D:-D dobrá tedy.. beru tě za slovo;-) nevím, jestli se budu těšit víc na Áju nebo tašku:-8:-D:-D

rebeka:No v králíkárně na dvorku;-);-), není nad bydlení na vesnici:-D:-D. Vajíčko za 2,50 tak moc neřeším vaření bez vajec a kde maj jaké maso;-);-). Ája k vám asi pojede s velkou taškou:-D:-D.

Jana Remkova: jsi fáákt vtipná:-S:-D:-D:-D jsem chtěla králíka.. ne chrta:-//:-D:-D:-D

rebeka: řekla bych v obchodě, rebi!:-D Dneska měli v Hypernově, ale zrovna jsem chtěla hovězí svíčku, ne králíka.

králík.. kde ho všichni berete:-O:-S:-?:-?
moc dobře to vypadá:yes::yes::-p:-K

Dělávám takto s kuřecím masem, ale králík bude stejně dobrý:-p:yes:

Tématické fráze:
králík na šlehačce, pečený králík se šlehačkou, recepty na králíka, kralik aja, recepty z králíka, králík recepty, králík ve šlehačce, kralik peceny s bramborem, králík pečený se šlehačkou, králík ája recept, zapečeny kralik se šlehačkou, recept na králíka na šlehačce, králík aja recepty, peceny kralik na slehacce, peceny kralik s bramborami, vykostěný králík s bramborama, králík zapeceny se slehackou, pečený králík s bramborem, recept kralik aja, pečený králík se se šlehačkou

Suroviny:
králík, brambory, šlehačka, cibule, slanina anglická, pórek, česnek, sůl, pepř, olej, sádlo

Přidat fotografie receptu