Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky v kokosovořapíkové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 853 kJ /
2 116 kcal
Bílkoviny171,38 g
Tuky135,52 g
Vláknina3,44 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 836 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy35,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na větší, šikmé pruhy, cca třícentimetrové. Dáme do misky, přidáme hořčici, 2-3 lžíce olivového oleje, arabské koření, sůl a pepř. Řádně, nejlépe rukou, promícháme. Krok 2: Ve woku si rozpálíme 3 lžíce oleje a masenko zprudka restujeme cca 10 minut. Krok 3: Mezitím, co se masíčko restuje, si nakrájíme pórek a jarní cibulku na kolečka, celer na jemné proužky, rajčata odkožkujeme a nakrájíme na kostičky. Krok 4: Na orestované masko vchrstneme vínečko bíué, necháme odpařit a pak vhodíme do pánve zbytek surovin. Plamen máme pořád na plné pecky. Zeleninku cca 5 minut restujeme společně s masem. Pak přilejeme kokosové mléko a když začně bublat, stáhneme plamen na minimum, necháme zredukovat omáčku a změknout maso. Zhruba za 15 minutách máme hotovo. Podle své chuti dosolíme a dopepříme. Ohnivci, jako já, přidají drcené chilli papričky. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi.

Zveřejněno 17. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky v kokosovořapíkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnV4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky v kokosovořapíkové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnV4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

vseumel: V arabské kuchyni se kmín (ten u nás běžný) nepoužívá, běžně a hodně se však používá římský kmín (cumin). To je ale úplně jiné koření, co se vůně a chuti týče.

Hmmm:-*krásná mňamka:-K:-p:yes:

Á, Naďa a její krásné papání :-p Já mám ráda oba celery, každý má své přednosti :-):-p

rebeka: som rada, že som v tebe prebudila lásku k rapíkatému celeru, ako vidno je to láska veľká. Ani sa nečudujem, je báječný.
Gratulujem ku krásnemu receptu. Dnes si v kuchyni šantila jedna radosť...;-)

Eliza: děkuji, Eli:-) no, abych se přiznala:-8.. původně tam měla jít smetana "normální".. ale to, co jsem si myslela, že je smetana, byla.. ale kysaná.. tak jsem zaimprovizovala a vzniklo toto;-)
já jsem se řapíkatý celer naučila jíst díky Magdalence, a jsem tomu moc ráda.. je to dobrota.. ale jistě.. sto lidí, sto chutí;-)
děkuji za pochvalu i bodík, těší mě to:-K:-)

Ten název mě ani trochu nelákal - na kokos jsem alergická a řapíkatý celer mi nechutná... Ale po přečtení dokonalého postupu se mi začaly sbíhat sliny a vytušila jsem, že výsledkem je opravdová pochoutka. Fotky jsou víc než nádherné, tudíž bodík zasloužený. Až budu vařit, nahradím kokosové mléko dvanáctkou smetankou a zelený celérek obyčejnským...:yes::-p

vseumel: ani nevím.. je tam cítit, to jo.. je to moc dobré koření.. přidala jsem foto složení;-)
všem moc děkuju:-K:-K:-)

ivulinka: jak moc mi mluvíš z duše!!;-)

Och!!!:-*:yes:

Vypadá to hezky a v tom arabském koření bude asi hodně mletého kmínu, ne? :yes:

Rebíčku, nádherná práce ve Tvé kuchyni, moc jsem se těšila co za dobrútku vložíš, foto nádhera. Dala bych si hned:-! Tak alespoŇ Ti posílám bodíka:-O:-K:-K:-K:-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

;-)takovéto masíčko můžu recept se mi líbí:-*

bubulanda: tak třeba.. nalejeme,.. přilejeme... jak kdo chce;-)

bubulanda 17. 3. 2012 18:39
pardon-vchrstneme

bubulanda 17. 3. 2012 18:37
vchrsneme vino :-?

Nadi, velmi pěkné, celé:-));-) Já teda budu taky bodovat po staru, takže tady samozřejmě bod patří +4:yes::-p

....a zase ta Rébi.....:yes::yes::-K:-K už mám, naštěstí, na zítřek obědový plán;-)jinak bych letěla do města pro to, co mi chybí:-p;-) teda myslím suroviny:-D:-D

ivulinka::-8

nofrona: už skoro není:-S nějak se to to.. však víš:-8:-D:-D

Zase krása, já si picnu, hned bych do toho vlítla :-8:-p:-D:-D. Jasý bod a ....:-K:-K:yes:

Bodovat budu dál, diskuze nediskuze, zkrátka některé recepty a fotky si to ode mě zaslouží:-)

ivulinka: moc děkuju, kolegyňko:-K nemusíš mi dávat body.. no, teď už ho zpátky nevezmeš:-8:-D:-D mě stačí, když se to líbí a ještě víc budu spokojená, když to někdo uvaří:-K:-K
já se ode dneška snažím báti disciplinovaným uživatelem, co se bodování týče:-8:-8 a už se mi podařilo udělat dva rcp a hodnotit až dnes, heč:-8;-):-D:-D

Kochám se nádhernými fotečkami a parádním jídlem na nich,... ale bod dám, i když jsem nevyzkoušela, ty fotky mluví za vše:yes::-D:-p

Tématické fráze:
kuřecí kousky v kokosové omácce, kuřecí prsa v kokosové omáčce, kureci kousky v pikantni omacce, kureci kousky v kokosovo rapikate omacce, kuřecí prsa v omáčce recept, krém šantila, kureci prsa rapikaty celer kokosove mleko, kuřecí řapíkatý celer kokosové mléko, alergie na celer řapikatý

Suroviny:
prsa kuřecí, celer řapíkatý, cibulka jarní, pórek, rajče, hořčice hrubozrnná, mléko kokosové, víno bílé, olej olivový, sůl, pepř mletý, koření od antonína

Přidat fotografie receptu