Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie480 kJ /
115 kcal
Bílkoviny8,26 g
Tuky0,58 g
Vláknina12,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa nenaklepáváme, jen osolíme a opepříme z obou stran. Na malé troše oleje maso opečeme z obou stran cca do medium. Hotové vyjmeme, přebytečný tuk slijeme a v pánvi necháme jen výpek. Pokud je výpek moc bledý, ještě chvíli necháme přismahnout. Krok 2: Přidáme máslo a cibuli. Když je cibule lehce osmahlá, vložíme plátky žampionů, osolíme, opepříme a necháme spolu restovat. Nato přidáme česnek, smetanu, hořčici, promícháme a lehce provaříme. Je-li omáčka moc hustá, mírně zředíme vývarem. Krok 3: Vložíme zpět maso a těsně před dokončením přidáme nasekanou bazalku. Podáváme s brambory - pečenými ve slupce nebo vařenými.

Zveřejněno 18. 3. 2012

Poznámka autorky taddy1

Tento recept jsem okoukala z jednoho pořadu Ano, šéfe, takže není můj originální, ovšem u nás zdomácněl. Po premiéře tohoto jídla mi muž řekl, že kdyby věděl, že taková bašta se podává jen na Marsu, koupil by si výlet do vesmíru :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wm9g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wm9g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Výborné :-p:yes:

Povedené jídlo:-p:yes::yes:

hmmmmm určitě mňamka:yes::-D

1974andrea: Opravdu se jí i očima a tohle vypadá moooc pěkně a není to ani moc složité.:yes:

Vyzkoušeno, uvařeno, vyfoceno.;-):yes::yes: Bazalku jsem neměla, tak snad to nevadí.

chválím autorku za recept:yes::yes: mám moc ráda hrubozrnnou hořčici..
a krásná fotka vyšvihla recept o level výš:-):yes:
holky, moc hezky jste to zkompletovaly;-):-):-K:yes::yes:

Tak v první řadě musím pochválit, je to velmi dobré:-p. Jen hořčice jsem nedala malou lžičku, ale pořádně vrchovatou polévkovou lžíci:-)) a smetany jsem dala 1: 1 kysanou a sladkou, na mě to pouze s tou zakysanou a kyselou hořčicí bylo až dost výrazné. Sladká smetana tu omáčku zjemnila. Bazalku jsem měla bohužel pouze sušenou a přidala jsem trochu nasekaného rozmarýnu. Přidávám foto, bod už jsem dala;-).

Díky všem za komentáře. Jen mě mrzí, že nemůžu přidat foto, nemám jak, jsem technický antitalent, abych to udělala kamerkou na NTB a foťák mi synek odvezl do Liberce (jsem z ÚL). Zkusím foto přidat, až přijede - budu tuhle mňamku na jeho přání stejně dělat. Pa, kuchařinky...:-p:-D:-))

Receptík se mi líbí:-p:yes:

Taddy, zajisté dobré menu, které tuším, a co vím, že máš 4.bod:yes:

taky mám ráda masečko omatlané hrubozrnkou:-8:-D:yes:
tohle dlouho bez fotky nebude, že, Evi;-):-?:-K:yes:

úplně to vidím, mňam a cítím ;-);-):-p:-p:yes::yes:

To věřím, jsou tam samé dobré věci :-p Hrubozrnnou hořčici mám ráda :-)

Tématické fráze:
vepřové na žampionech, veprove platky na zampionech se smetanou, vepřové plátky na žampionech a smetaně, veprovy platek na zampionech, jak dlouho restovat panenku, vepřový plátek na žampionech a smetanou, vepřové plátky na žampionech a smetanou, vepřové na žampionech se smetanou, platky na zampionech, vepřové plátky s omáčkou, vepřové na žampionech recept, vepřový plátek s omáčkou, vepřové plátky na cibuli a žampionech, vepřové platky, veprove se zampiony, vepřové plátky na zampijonech, jak dlouho restovat žampiony, vepřová panenka na žampionech, výborné vepřové na žampionech, vepřové plátky s žampionovou omáčkou

Suroviny:
plátek vepřový, olej, žampióny, cibule, česnek, hořčice, máslo, smetana zakysaná, sůl, pepř, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu