Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika pro mlsouny

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 445 kJ /
2 735 kcal
Bílkoviny92,63 g
Tuky228,05 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 3,10 g
Sodík 426 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy50,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí. Krok 2: Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová. Krok 3: Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny. Krok 4: Dáme nejlépe na 24hod. do chladna.

Paštika se má mírně přesolit.

Zveřejněno 18. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika pro mlsouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZpE6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika pro mlsouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZpE6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak dnes som si natrhala medveďa, listy majú cca 12 cm, ktorý ako. V týchto dňoch sa značne oteplilo, takže sa rast urýchľuje. :-)

Jůj:-Oi když nemám medvědí česnek,tahle paštika se mi velice zamnlouvá;-):-p+5:yes:

Krásný receptík;-):yes:

magdalenka:taky mám česnek ještě v mrazáku,ale musím souhlasit s tebou Magdi,čerstvý je čerstvý,ten z mrazáku je nic moc:no:

Já bych tam taky viděla ty brusinky, ale i tak, jak se dívám na ty ingredience.. :-*dokonce mám ještě i ten medvědí česnek..:-)):-D

spagetka:Díky, jak se někam pojede tak je můj;-);-):-K

nofrona:v zahradnictví asi seženeš sazeničky, na semínka bych moc nedala, já je našla v lese a pár jsem vytrhla a zasadila u našich :-8:-8

Magdi, to si děláš srandu, no toto, :-O:-O:-O, já včera rozkopala a rozházela závěje u našich a u vás už vyráží česnek jooo :-D:-D:-D

magdalenka:Díky. Jé, já kopuju jen ten sušený:-(, to se dá doma vypěstovat? A kde koupím semínka? Jsem jak:-O:-O

magdalenka: A já ho nemám:-! Je toto možné:-?:-D:-D

magdalenka::-D:-D:-D a je to tady:-D:-! co jsem říkala;-):-?:-D:yes:;-)

Paštika vyzerá krásne a chutne. :yes:
Ja už medvedí cesnak mám, už vyrazil, je mladučký, jemný, úžasný!
Ten z mrazničky som vyhodila, je to také nič.

Může se tam dát co chťové pohárky chcou;-), brusinky, plátky česneku, mandle....:-D:-D

spagetka: nic, vždyť píše, že být nemusí;-) taky ho nemám, zkus se zeptat Magdalenky, ta ho bude mít zase mraky:-D:yes:
tohle je tedy bomba:yes: a nejen kalorická;-):-p:yes::-)

A zas chybĚJ MI TAM BRUSINKY NEBO KLIKVE, CHÁÁÁ. vÁŽNĚ - MŇAM:-p:-p:yes::yes:, omlouvám se za Caps Lock, ale už se mi to nechce přepisovat ;-);-)
Magdi, já už nemám medvědí česnek, co s tím????? ;-);-)

Tématické fráze:
paštika do mrazáku, paštika z kančích jater recept, paštika v mrazáku, medvědí paštika, pastika slehacka, medvedi paštika recept, paštika z kančích jater, paštika v srnčím hřbetu, pastika smedvediho česneku, paštikav srnčím hřbetu, paštika mrazák, provensalska paštika recept, paštika na mrazák, domácí paštika slehacka, pastika ze slehacky, paštika z drůbežích jater v anglické slanině v srnčím, paštika medvědí česnek, z kančích jater, paštika s brusinkama 500g kuřecích jater 4 lžíce vína 4 lžíce šlehačky, teplá paštika recept

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, cibule, vývar drůbeží, víno bílé, koření provensálské, česnek mědvědí, šlehačka, slanina anglická, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu