Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové halušky se zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 316 kJ /
2 227 kcal
Bílkoviny61,44 g
Tuky8,90 g
Vláknina68,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,00 g
Sacharidy444,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a syrové nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nesléváme. Osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky. Vhodnou hustotu poznáme tak, že na zkoušku dáme několik halušek vařit a pozorujeme, jestli se nerozváří. Krok 2: Těsto protlačujeme přes speciální cedník na halušky do vroucí osolené vody (vařila jsem nadvakrát). Promícháme, abychom halušky odlepili ode dna. Krok 3: Přivedeme k varu a asi dvě minuty povaříme. Poté pomocí cedníku vylovíme do mísy a promísíme se zelím. Stejným způsobem zpracujeme i druhou polovinu těsta. Krok 4: V původním „lepkovém“ receptu se halušky vařily jen do té doby, než vyplavou na povrch. Vyplavaly však mnohem dřív, než vůbec začala voda znovu vřít a po vyndání byly syrové. Proto jsem je navzdory receptu vařila i po vyplavání a to asi dvě minuty. Krok 5: Příprava zelí: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova. Krok 6: Kysané zelí propláchneme pod tekoucí vodou, aby nebylo tak kyselé, pokrájíme a přidáme k cibuli. Krok 7: Podlijeme asi 1 dcl vody, přidáme kmín a sůl a dusíme asi 15 min do měkka. Krok 8: Dochutíme solí a cukrem.

Zveřejněno 20. 3. 2012

Poznámka autorky petram

Postupovala jsem podle receptu na halušky od tejaji (http://www.toprecepty.cz/recept/1694-halusky-s-kys...), poměry surovin i přípravu s ní konzultovala a výsledek vidíte na obrázku. Tejajo, moc děkuji a rozšiřuji tímto halušky i mezi bezlepkáře :-)

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlko

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlko

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

2 ksvejce 1,5 ksrohlík 0,5 lžičkysůl 1,5 hrnkumléko 0,5 lžičkyprášek do pečiva 1,5 hrnkuhrubá mouka
PODLE POTŘEBY

 máslo na vymazání  hrubá mouka na vysypání
Nakrájíme si jeden a půl včerejšího rohlíku nebo housky na kostičky. Použijeme hrnek o objemu 250 ml. K pečivu přisypeme hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a přidáme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do základu těsta.

Vezmeme formu na bábovku nebo srnčí hřbet. Nejlépe silikonovou nebo keramickou, ale ne plechovou. Vytřeme ji máslem a hrubou moukou. Přelijeme do ní těsto a dáme do mikrovlnky na 750W na 10 minut.

Po ukončení procesu necháme knedlík ještě 2 minuty v klidu odpočinout v uzavřené mikrovlnce a až po té ho vyndáme a zkusíme párátkem nebo špejlí, zda je hotový. Hotový rychlý houskový knedlík vyklopíme na talíř nebo prkénko a nakrájíme ostrým nožem. místo polohrubé mouky Jizerku a bezlepkoví rohlík nebo Chleba

Stanislav Štěpánek 23. 4. 2017 07:17
používám na knedlíky recept Ládi Hrušky knedlíky v mikrovlnce ale používám bezlepkové materiály a knedlíky jsou úplně luxusní holky si nemůžu vynachválit

Chopetka 9. 1. 2016 13:39
Skvělé

EvaV.: Díky, jsem ráda, že se povedlo :-K

Použila jsem mouku Schär Farine. Moc dobré. Dětem kombinace angl.slanina + červené zelí, manželovi anlická + smetana s bryndzou.
Moc jsme si všichni pochutnali ;-):yes:

Výborná večeře...povedly se:-)

ano 10g droždí omlouvám se:-(

barca: na 220 g jizerky si asi dala 10 g droždia...

Včera jsem dělala bezlepkový kouskový knedlík:
220 g jizerky
1 vejce
10 dkg droždí
200 ml vlažného mléka
1 nakrájený bezl. rohlík
sůl
Zaděláme těsto, necháme cca 30 minut kynout i déle a poté vytvarujeme knedlík, dáme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut. Je fantastickýýý:-))

Super vyzkouším,2 x jsem dělala a pokaždé se rozvarili.díky petra

recept moc dobrý:-p nemáte někdo dobrý recept na bezlepkové kynuté knedlíky? děkuji :-8

moc děkuji za recepty jsou super,mame dceru 8 let a je to problem nekdy uvařit,dekuji vše co tady pišete:-)):-)):-)):-))

Bezlepkovou dietku naštěstí nemám a opravdu není co závidět těm,kteří takové zdravotní potíže mají:-/Je fajn takové recepty přidávat:-!I mě se líbí:-K:-p:yes:

Nemám jediný důvod ti nedat bod;-):yes: Jsi rozhodně přínosem Topreceptů a bezlepkovcům;-)

petram:mnoho lidí ti bude za tyto recepty vděčná, když musí držet bezlepkovou dietu a je to záslužná práce sem ty recepty dávat. Máš 5.bod:yes:

Tématické fráze:
bezlepkové bramborové halušky, halušky z mouky, halusky bez mouky, halušky recept z mouky, halušky se zelím, dietni halusky, bezlepkové recepty, halušky se zelím recept, bramborové halušky bezlepkové, bezlekové halušky, petr rychly bryndzove halušky, bezlepkvé halušky, dietní halušky se zelím, bezlepkové halušky s brynzou, halušky se zelím z mouky, bezlepkových halušky, bramborové halušky bez lepku, recept na halušky z mouky, veganské halušky, těsto na halušky bezlepkové

Suroviny:
brambory, mouka bezlepková, sůl, cibule, olej, zelí kysané, kmín celý, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu