Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina šlehačková

Jednoduchý a nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší ovoce např. rybíz, je dobré ho trochu prosypat cukrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 374 kJ /
3 675 kcal
Bílkoviny90,72 g
Tuky110,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 603 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy572,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a po částech vmícháme tekutou šlehačku. Krok 2: Těsto vylijeme na předem tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Krok 3: Poklademe ovocem dle chuti a pečeme cca 30 minut v troubě předem vyhřáté na 160 °C. Krok 4: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Odpeckování třešní snadno a rychle

Zveřejněno 26. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina šlehačková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina šlehačková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a krásné foto :-K

Dnes upečeno s merunkami. Rychle a dobre - spokojenost!

Jednoduchá,vynikající ....:yes::yes::yes:

Doporučuji i pro úplné začátečníky :D první pokus se mi podařilo připálit, ale odřezala jsem, takže nejde nic poznat;) - mohla za to samozřejmě trouba, pekla jsem v ní poprvé:) a druhý pokus už vyšel na výbornou:) ovoce jsem použila červený rybíz a borůvky:):yes:

Cocoska:moc děkuju za vyzkoušení a nádhernou fotku:-). Mám radost;-):-)

Maris super recept, v 18,15 rozhodnuto, v 19,00 vytaženo z trouby:-O včera...;-)čili už je jen zbyteček:-p VÝBORNÁ:-!:yes::yes:posílám bodík:-!

Bahula: Evi, moc děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku:-), jak už jsem psala, není to žádný zázrak, ale je to rychle a snad vám chutnalo;-):-)

Maris: děkuji za recept, dávám bod a dovolila jsem si přidat foto :-K

maris: no přesně tak, nemusíme u každého moučníku strávit půl dne v kuchyni;-) toto bylo sakum prásk za 30 min hotovo;-):-p:yes: právě zakusuju ke kávičce.. ještě je to vlahé:-8:-D;-)

rebeka: Rebi, děkuju za vyzkoušení a za krásnou fotku;-):-K. On to není žádný vrchol kulinářského umění, ale je to rychlé a jedlé taky;-):-)

Maruško, přidávám bodík a foto, jestli neva;-)
Byla nucena vytáhnou zmražené borůvky, no a co z nich, že?:-D:-D
Tohle bylo fofrem a :yes:;-):-p

Plus bod. Dnes upečeno se švestkama, velmi rychlá příprava, akorát na můj vkus docela suché. Příště se nebudu bát klást více kousků ovoce nebo vyzkoušet ten krém nahoru. A taky jsem trošku zmatkoval se šlehačem, než jsem přišel na to, že tekutá šlehačka je vlastně neušlehaná smetana na šlehání :-D

Dnes upeču podle Vašeho receptu :-K, můžu se zeptat, když dám polohrubou mouku, nevadí to:-?

Tak sem to dnes upekla,tak se těšim Mnam:-)

Ivana79: Ivanko - naopak - mám radost, díky. S tím krémem určitě vyzkouším:-p:-)

Tématické fráze:
výborná borůvková bublanina, výborná jahodová bublanina ze šlehačky, šlehačková bublanina s ovocem, jahodová bublanina se šlehačkou, jahodová bublanina ze šlehačky, jahodová šlehačková bublanina, třešňová bublanina s drobenkou, bublanina recept, výborná bublanina, recept na slehackovou bublaninu, šlehačkovábublanina, šlehačková jahodová bublanina, výborná bublanina s ovocem, výborná jahodová bublanina, slehackove moucniky, recept na bublaninu, bublanina ze šlhačky, jahodová bublanina ze šlehačkou, třešnová bublanina, bublanina

Suroviny:
mouka hrubá, cukr, prášek do pečiva, vejce, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá, švestky, třešně

Přidat fotografie receptu