Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 328 kJ /
1 273 kcal
Bílkoviny35,64 g
Tuky30,80 g
Vláknina23,90 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy203,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme krájené žampióny a asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Krok 2: Poté přidáme krájené uzené maso, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme propláchnuté kysané zelí. Krok 3: Podlijeme trochou vody a dusíme až je zelí měkké.

Jako přílohu podáváme bramborové nočky - z bramborového těsta uděláme váleček, ze kterého krájíme nočky. Ty dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 5 minut, po vyplavání noků na povrch.

Zveřejněno 21. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62w9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62w9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

vypadá to dost lákavě :-p

Dnes jsem noky vyzkoušela ke kuřecí roládě s nádivkou a zelíčku a byly výborné:yes:.
Díky za recept:-K.

ako chocolate aj ja ocenujem recept na tie zemiakove noky, u nas sa to nezvyklo varit.
milujem taketo jedla a varim ich strasne malo, manzel ich nemusi. on je ako monk...on musi mat vsetko od seba oddelene, aby sa nahodou nic nepomiesalo na taniery

můj ty Honzo Honzovatej :-O:-p...trochu podobné haluškám se zelím a s uzeným a tyhle mišmaše u nás mizí rychlostí blesku....:yes: ukládám, zkusím...;-)

Ještě mám houby v mrazáku tak jdu na to.Musí to být mňamozní!!

tyhle bašty se zelo sou dycinky dóóbrý:-p
na klouzání v krku?? deci vlahého sádýlka..ale hrozí případný kluz i na druhém konci protipólu:-8:-))

hanahcotton::-// to jsem si tak trochu myslela:-// tak prd:-(:-D:-D:-D:-D

rebeka:do krčku to krásně klouzalo samo :yes::-D:-D

haloo, bavln.. už můžeš polykat:-O:-?:-? já jenom, že toho muselo zbýt.. tak kdybys nevěděla, co s tím, písnu ti adresu do SZ, platí:-8:-?:-D:-D:-D:-D

Krásná bašta,mňam:-p:yes::yes:Člověk se s přípravou piplá a ono to opravdu trvá jen pár minut a talíř je vylízaný;-):-D

:-p:-)):-)):-)):-)):-)):yes:

Věrka R. 21. 3. 2012 12:51
Už žádný nemám, tak taky počkám až porostou, nebo do marketu. Jinak pěkný a trefný název.

Trefný název a dobrá mňamka :-):yes:

hanahcotton:hm, pokud porostou:-D:-D:-D:-D

chocolate:Já už jsem právě žádné lesní houby v zásobě neměla:-//...takže jsem použila žampióny;-). Letos prostě musím udělat větší zásobu hub :yes:

Já oceňuji především recept na noky, každopádně to musí být dobrota.Jen žampiony bych vyměnila za hříbky (tuším, že mám ještě na mražáku).

Mňáám, to bych mohla dát zbytek mražených hub, jinak nočky dělám stejně :-p:yes::yes:

Prima mňamka;-);-);-)

Tématické fráze:
krájené zelí, uzene houby, houby se zelim, zelí a houby, houby a zeli, uzené maso do mrazáku, vařené zelí do mrazáku, zelí do mrazáku, krajení zelí, houby zelí, uzene houby recept, houby do mrazáku, uzene maso z mrtazaku, zelí na páře, noky s uzeninou, zelí v mrazaku, noky uzene zeli, zelí houby recept, zeli houby, uzené s bramborovými noky se zelim

Suroviny:
cibule, maso uzené, zelí kysané, žampióny, olej olivový, sůl, pepř, kmín drcený, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu