Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 689 kJ /
2 555 kcal
Bílkoviny96,96 g
Tuky226,77 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 5,35 g
Sůl13,15 g
Sacharidy21,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvý kořen zázvoru nožíkem oškrábeme od vrchní slupky, kousek odřízneme, nakrájíme na menší kousky a protlačíme lisem na česnek do větší uzavíratelné nádoby. Přidáme všechny zbývající suroviny určené na marinádu a promícháme. Krok 2: Maso opláchneme, nakrájíme na stejně velké kusy, vložíme do marinády, promícháme a necháme nejlépe do druhého dne zavíčkované uležet v lednici. Krok 3: Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kusy a z očištěného kořene zázvoru ukrojíme 4 tenká kolečka(plátky), které ještě překrájíme na úzké nudličky. Krok 4: Zapneme si troubu na vyhřátí. Kastrol, který se hodí i na pečení v troubě, necháme na sporáku rozehřát, nasucho v něm do růžové barvy osmahneme kostky slaniny, dírkovanou obracečkou vybereme kostky masa z marinády, vložíme na osmahnutou slaninu, promícháme a necháme chvilku zatáhnout. Krok 5: Poté přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, vlijeme všechnu marinádu, vařečkou promícháme a dáme přikryté poklicí do předehřáté trouby na 15 minut na nejvyšší stupeň péct. Krok 6: Po 15 minutách přidáme nakrájené kousky papriky, podlijeme 1/2 dcl vína, nožíkem seškrábneme přichycené okraje zpět do šťávy k masu a opět pod poklicí dopékáme již na poloviční výkon trouby ještě 10 minut. Krok 7: Podáváme s osmaženými brambory, které jsme si během pečení masa uvařili a na pánvi na troše oleje osmažili.

Zveřejněno 22. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Přidávám odkaz na koření Hungáriahttp://www.distribucekoreni.cz/distribucekoreni/es....Pokud nemáme, nic se neděje, jen místo něho do marinády přidáme čtvrt kávové lžičky(kl) soli a čtvrt kl sladké mleté papriky. Krůtí maso lze nahradit i kuřecím, doba pečení bude stejná.Pokud použijeme maso vepřové, doba pečení bude cca 45-50minut.

Necháme-li maso marinovat dva dny, nic se nestane. Takto připravené jídlo je velice chutné a pikantní a my jsme si dnes na mé improvizaci opět pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDMr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kostky na čerstvém zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

;-)Ann moc pěkné a šťavnaté masenko krůtí maso je výborné a o zázvoru ani nemluvím chuť si dovedu představit:yes::yes:+16

Díky všem za hezké příspěvky;-):-K:-K
Špagetko já dělávám řízek v trojobalu také bez vajíčka:-))mouka-bílý jogurt(někdy postačí i mléko)-strouhanka a usmaží se to také dobře:-p:yes:

marie23:Ano,opravdu je to krůtí maso;-)Ještě nikdy za celou dobu,co tady recepty přidávám jsem si nedovolila dát fotku něčeho jiného,než je v surovinách uvedeno:-/V zakoupeném balení bylo necelé kilečko masa,z poloviny jsem připravila závitkyhttp://www.toprecepty.cz/recept/26272-kruti-bylink...a z druhé půlky tady toto jídlo:-)

Aničko - nádherná dobrota:yes::-D

Je to opravdu krůtí maso??

chocolate: No jo ale do trojobalu na řízek taky dáš vejce, pokud děláš přírodní, tak už to podle názvu (a některých rýpálků) přece není řízek, cháááá :-D:-D:-D
Jinak Ani, no mám všechno, tak to vidím třeba na neděli ;-):-p:yes::yes:
A víš že by se mi tam líbila červená cibule? ;-)

Opravdu to vypadá velice šťavnatě, Aničko! Jůůůů :-p:-K+

To vypadá na šťavnatou dobrotu;-);-);-)

:-p;-):-K:yes:

Anni, moc se mi to líbí.. všechno:-K:-):yes::yes:

:yes::yes::yes::-p

:-p:yes::yes:

chocolate:A bude to i zdravější;-):-DVěřím,že ceny vajec zase po velikonocích půjdou dolů.Ale je to všechno o lidech,jejich reakcí a hlavně neurvalého chování.Hamty hamty,ať mám víc jak tam ty:-//:no:

1974andrea::yes::-DSi piš,že kdyby se dal papiňák šoupnout do trouby,byl by tam;-):-D:-D
Děvčata;-)díky za komentíky;-):-K

A bez papiňáku jo?:-O:-D Velmi dobré suroviny, pochutnala bych si:-p:yes:

Tématické fráze:
krutí maso na zázvoru, krutí na zázvoru, krůtí prsa na zázvoru, krůtí kostky, krůtí nudličky na zázvoru, krůtí maso se zázvorem, kruti platky na zazvoru, maso na čerstvém zázvoru, maso na čerstvém zázvoru, sojové kostky a jejich recepty, připrava krůtí prsou na zázvoru, krůtí prsa zázvor, krůtí maso zázvor, pečené krůtí kostky, krůtí maso kostky, kruti pecene kostky, kruti kostky recept, přírodní řízek na zazvoru, krůtí se zazvorem, krutí se se zázvorem

Suroviny:
stehno krůtí, slanina anglická vcelku, cibule, zázvor čerstvý, paprika čerstvá červená, víno bílé, víno bílé, koření hungaria, olej, omáčka sojová, zázvor čerstvý

Přidat fotografie receptu