Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská koňská kýta

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 819 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny248,96 g
Tuky115,94 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,50 g
Sacharidy15,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koňské maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli zpěníme na sádle s na kostičky nakrájeným uzeným špekem, který necháme lehce vyškvařit, a pak vložíme kostky masa. Krok 2: Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a podlijeme masovým vývarem. Osolíme, opepříme a přiklopené v hrnci dusíme na mírném plameni doměkka dle stáří zvířete cca 2-3 hodiny. Krok 3: Maso po udušení vyndáme a do šťávy vmícháme mouku rozšlehanou ve 2 dl studené vody. Krok 4: Provaříme cca 15 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme zcela do hladka. Dle chuti osolíme, opepříme a do vzniklé a skoro hotové omáčky vložíme na kostičky nakrájené nakládané okurky, červenou kapii a vše po promíchání již jen lehce prohřejeme. Výbornou přílohou je houskový knedlík nebo těstoviny či špecle.

Zveřejněno 25. 3. 2012

Poznámka autora Colombo65

... ta zase bude keců :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská koňská kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmrW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská koňská kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WmrW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

To je těžké, každý má někde hranici, co už ne a co ještě ano. A není to dáno inteligencí zvířete. A stejně často polemizuji sama se sebou, zda obecně maso ano, nebo ne, tedy abych si já uvařila oběd, zvíře musí být neživé. Takže jím drůbež, ryby a vepřové s hovězím jen výjimečně, králík je na hraně a nepozřela bych zajíce a vše další ..... srnčí, kančí, koňské. Potom se někdy zadívám na naši kočku a řeknu si, jsou země, kde by Tě snědli. Recept vypadá zajímavě, ráda vyzkouším, jen maso dám hovězí. ;-)

:-// jak sakra může někdo sežrat koně, takový ušlechtilý zvíře, chce se mi z vás blejt :no:

mondag: Jak sakra niekto môže rozprávať o niečom, o čom nemá ani páru? :no: Keby si sa tom u rozumela, tak by si vedela, že kone sa ako potrava nechovajú. Na bitúnok idú kone, ktoré by inak odišli do konieho nebíčka, stačí, že kôň má zlomenú nohu, a je pred ním perspektíva smrti. Takže sa najprv niečo pouč a potom rozprávaj.:-K
Inak, aký je rozdiel medzi koňom a inými zvieratami? Divila by si sa, aká vysoká je inteligencia svíň. A tie pekne spapkáš, však? Stačí si pozrieť, čo znamení slovo ušľachtilý, a zistíme, že nie iba kôň je ušľachtilý. ;-) Je to ako medzi ľuďmi, tak aj medzi ostatnými živočíchami, inteligenciu a ušľachitlosť nemožno posudzovať podľa vzhľadu.

Coleta:;-);-);-):yes:

Děla jsem z hovězího a je to moc dobré.

Veľmi pekný recept, už sme dáááávno koninu nemali, mala by som kúpiť a vyskúšať túto úpravu. :yes:

Josef Kucera:
;-);-);-):yes::yes::yes:

Josef Kucera 31. 5. 2013 16:25
Vyborne. Delali jsme to z veprove kyty a opravdu mnamka:-)

no jó zase bašta :yes::-D jenom teď nevím, mám pro tu koninu zajít dnes do Makra nebo si zabukovat let přímo do Argentiny :-?:-)) asi musím zvolit variantu č.1 - škoda

Anna Kocikova::-8:-K

Krásná mňamina která mi není cizí a s chutí bych si také dala:-p+:yes::yes:

;-):yes::yes:

senky: tak to do mě jo.. za to na tu mrchu hrbatou.. už nikdy:-!:-// ještě teď mě bolí ty... kyčle:-8:-D:-D:-D:-D

Zkusím z hovězího masa,znojemskou jinak mám moc ráda z čehokoliv:-K:-p;-):yes:

Taky nemám koňa:-8;-) sáhnu po hovězím, jen dodám, že takto nějak podobně, za telefonické asistence, si manžel připravoval velbloudí a prý delikatesa, jen místo okurek rajčata a s kuskusem:-p Mám zábrany:-8 koně ani velblouda by do mě nedostal, ale jemu bych se takovou úpravou velice zavděčila :yes::yes:

:yes::yes::yes::-D:-D:-D

Otíku, při úklidu mrazáku jsem s radostí zjistila, že úplně na dně je ještě jeden pytel koniny, tak si piš, že jí udělám podle tebe. Ti co řeči vedou ho nikdy neochutnali;-), proto neví, o co přichází viď:-? z toho si nic nedělej. Dávám 1.bod:yes:

tak hodím taky nějaký kec:-8:-D:-D koňa nemám.. půjdu pešky:-// však Brnko není až tak daleko:-8:-D:-D:-D:-D
poklona, pane mistr;-):yes::yes:
velmi zdařilé:-p:yes::yes:

:-D Proč keců? Ať si každý vaří z toho, co mu chutná, ne? :-)

Tématické fráze:
konska kyta, konska sekana, koňská sekaná recept, znojemská pečeně z vepřového masa, kančí kýta kluci v akci, koňská kýta recept, maminčiny rec, znojemská vepřová kýta, znojemská vepřová kýta, koňská kýta recepty, recepty koňská sekaná, konske maso, recepty na znojemskou, znojemská bašta, vepřová kýta recepty specialita, jakupravit vepřovou kýtu, jak upravit vepřovou plec kluci v akci, konská řeč, konské maso kýta, koňské maso delikatesa

Suroviny:
kýta koňská, špek uzený, cibule, sádlo, vývar masový, okurky sterilované, kapie červená, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu