Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 704 kJ /
646 kcal
Bílkoviny11,60 g
Tuky2,96 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy134,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme tuk a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, dáme mouku a uděláme si cibulovou jíšku, přidáme mleté papriky. Necháme je zpěnit a hned zalijeme vodou, rozšleháme a přivedeme k varu. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do polévky spolu s překrájeným zelím i s lákem, dál nové koření, bobkové listy, kmín, jalovec, jablka oloupaná a nakrájená na kostičky, rajčata také nakrájená na kostičky, česnek na plátky a vaříme do měkka. Krok 3: Pak už jen přidáme kysanou smetanu kterou trochu promícháme v malém množství vývaru z polévky, citronovou šťávu, cukr a sůl, aby byly vyvážené a vznikla tak kyselo-sladko-slaná chuť.

Zveřejněno 29. 3. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Udělala jsem dnes polévku, která je skutečně u nás nejlepší, ze všech polévek z kyselého zelí-proto jsem se rozhodla, že se s váma o ní podělím i když vím, že zelných polévek je tu dost, ale tato je jiná, moc dobrá a dělat jí budu dost často!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGoK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGoK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

:-p:-p:yes::yes:

vybušná: já jsem to psala všeobecně pro všechny, tebe jsem pochopila;-)

m::-) som naozaj rada, ze si ma pochopila....

no ja som sa k receptu nevyjadrovala, takze mne sa ozaj nemusis ospravedlnovat
;-)

Děvčata, já se snad musím omluvit:-8 Samozřejmě, že se polévka zahušťuje jen jednou, tak bylo na výběr jak-poznala jen Chocolate;-), ale je pravda, že to nebylo napsáno srozumitelně, tak jsem mírně text opravila. Jinak si každý zahustí polévku jak je zvyklý:yes: Já do takové polévky dělám jíšku, do jiných smetanových třeba někdy zase zašlehám mouku do smetany, nebo do trochu vody a může být i výjimka, že zahustím 2x, pokud mi polévka připadá málo zahuštěná;-)
Nic méně žádná matlanice, jak píše Aple to není a je to snad vidět na fotce;-)

m:rozumiem ti, tiež nevarím ako autorka receptu...možno zareaguje...

vybušna: fajn, chápu :-) jen jsem chvíli měla pocit, že bych se měla bránit... Takže dobrý. Taky pekny deň.

Magdalenka + spagetka: ale ano, jistěže, to jsou přeci samozřejemé věci. Ale o čem jsou tedy tyto stránky? O tom, že všechno pochválím a myslím si, že to stejně udělám jinak? Prostě připomínka a eventuelně pro někoho i rada. Alespoň to si neskromně myslím.

m: ja sa nechcem hadat, naozaj nie, bolo to myslene vseobecne.
pekny den

Myslím, že nikoho nedehonestuju. Dobrý hokus pokus není nic urážlivého ani nabubřelého snad :-? a poznámka, že by se to mohlo vychytat taky ne. Jsou to přeci recepty a i autorka chce, aby se podle nich dobře vařilo. Byla to jen připomínka.

m (neregistrovaný/á) - každý máme svoj štýl varenia...

m: v tom je kumšt: nemusím se přece držet doslova receptu, stačí mi jen orientace a nápad. Jinak já u některých pokrmů také zahušťuji nadvakrát, jednou v základu a pak dle potřeby v závěru. Ale nutné to není, záleží na tvé chuti ;-);-)

m: no ja sa neskriepim, kazdy varime inak, tvoju radu si mozno niekto precita a bude varit tak ako si zvyknuty ty....ved od toho su tie komentare, niekomu sa moze pacit tak, ako je to uvedene v recepte. moznosti su viacere.
netreba hned pisat nabubrelo a dehonestujuco...uzivatelia z toho budu viac popoudeni a akakolvek rada sa minie ucinkom.

chocolate: tomu rozumím, ale to je právě to, co by se dalo ještě "vychytat" než to zveřejním jako recept.
výbušná: nemůžu si pomoct, mě to přijde nepraktické, zahušťovat systémově dvakrát. Když se "utnu" a je to řidší než chci, tak tomu rozumím, je to rychlejší než dodělávat jíšku.

Nejsem autor, tudíž je to jen můj dohad, ale myslím si, že základní zahuštění nám dá cibulová jíška v základu polévky a ta mouka s vodou je uvedená spíše jako možnost dohuštění, pokud by nám polévka přišla příliš řídká.
A ochuzení bych se nebála, je tam poctivých 400 g zakysanky;-).

Tématické fráze:
valašská kyselice se zakysanou smetanou, houbová kyselice, zelnacka s hlivou, zelnačka s hlívou ústřičnou, zelná polévka s hlívou ústřičnou, valašská kyselica se zakysanou smetanou, houbová kyselica, salát z kysého zelí, houbová polévka s hlívou, kyselo s hlívou, zelná polévka s hlívou, polévka z hlívy ústřičné se smetanou, bílá polévka z hlívy ústřičné, kysaná polévka s hlívou ústřičnou, kysane zelí s hlivou, polévka z hlívy ústřičné a kysaného zelí, zelná polévka s květákem, zelnice s hlivou, recepty maso s hlívou ústřičnou gastro, polévka kyselica s hlívou ústřičnou recepty

Suroviny:
zelí bílé, cibule, brambory, smetana kysaná, jablko, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, koření nové koření, jalovec, kmín drcený, bobkový list, hlíva ústřičná sušená, cukr, šťáva citronová, mouka hladká, tuk, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu