Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrách s uzenou příchutí

Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme například s volským okem či klobáskou.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba namáčení

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba namáčení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 674 kJ /
1 117 kcal
Bílkoviny76,67 g
Tuky8,20 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy165,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přebraný hrách několikrát propláchneme ve studené vodě. Necháme přes noc namočený v uzeném vývaru. Krok 2: Druhý den dáme hrách ve vývaru vařit, přidáme libeček, koření a sůl. Krok 3: Připravíme jíšku. Na tuku osmažíme mouku. Jíšku za stálého míchání přidáme do polévky, ještě alespoň 15 minut povaříme a podáváme.

TIP: Jak připravit jíšku

Zveřejněno 31. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrách s uzenou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0OzG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrách s uzenou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0OzG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes: určite jí vnoučatům uvařím

Eliza:děkuji

Hanko, to mi uniklo - a vypadá to vskutku báječně.:-p

rihana:jsem ráda, že chutnalo:-8

Tak jsem nahradila podravkou. Výborné. Děkuji.

Mňam;-)+:-p:yes:

Krása;-);-);-)

Dávám bodík, podobně dělávala hrachovou mamka a bylo to výborné:-).

;-)děkuji

krásné foto:-8:-K:-) bude to krásně ovoněno tím uzeným.. dala bych si s chutí.. a ta smažená cibulka.. ta se na mě přímo směje:-p:-p;-):-S:-D:yes:

ja som tak nejako prestala uplne pouzivat vegetu a zacala nahradzat vsetko susenymi bylinkami. Je pravda ze sme mali problem spociatku s vyvarovou polievkou, ale uz sme si zvykli. Teraz som videla, ze uz predavaju natur vegetu, tak dam sancu tej. Si pamatam, ze dakedy davno moja mamka si robila vlastnu vegetu..to bolo fajn....
Suslajda hanka...recept je bozi...milujeme hrachovu kasu v udenom vyvare....mnam...:yes:

rihana:určitě můžeš nahradit třeba Podravkou;-)

Jen nevím jestli to koření "harmonie chuti" někde objevím. Nejde to nahradit něčím jiným?

No Hani, manžel by si asi moc pochutnal,už se koukal,olizuje se:-K;-):yes:

Tématické fráze:
jak vařit hrách, hrach recepty, vařit hrách, suseny hrach recepty, hrach recept, recept na hrach, vařící hry, sušený hrách, hrách s, bílý hrach, recepty na hrach, mojehry.cz, recepty ze sušeného hrachu, sušeny hrach recept, recept hrach, bílý hrách recepty, jak uvarid suseny hrach, moje hry, recept na sušený hrách, u sušený hrách recepty

Suroviny:
hrách, vývar uzený, libeček sušený, sůl, harmonie chuti, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu