Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na kapiovo - zeleninové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie446 kJ /
107 kcal
Bílkoviny3,28 g
Tuky0,57 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice si naklepeme, osolíme z obou stran a dáme orestovat na cibuli, kterou jsme osmažili na oleji před tím. Jeli maso orestované dáme ho v hrnci na stranu, přidáme mouku, uděláme si jíšku, zalijeme vodou, mícháme, aby byla omáčka hladká a maso zase rozložíme po celém dnu v hrnci a dusíme. Krok 2: V pánvi na oleji si zatím osmahneme pórek nakrájený na kolečka, mrkev s hráškem a nejvíc kapie. Hotové přendáme k masu, dáme i trochu nálevu z kapie ( kdo chce víc pikantní, dá nálevu více ), promícháme, přivedeme k varu povaříme a dochutíme solí.

Zveřejněno 31. 3. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Dala jsem k masu dohromady zeleninu, která mě tak napadla svou chutí a udělala se výborná až pikantní omáčka a my jsme si pochutnali, máme taková jídla rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na kapiovo - zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o74N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na kapiovo - zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o74N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tuhle u nás také fičí a s trochou nálevu navíc se nic nepokazí.Šťáva je pak krásně pikantní a i když mám krkovičkou moc ráda,tak tohle můžu jen s rýží i bez toho maska:-)):-p+:yes:

Bibinko, to je zase nádhera! Tohle já můžu. . . :-p:-K:yes:+

jo jo dělám velmi podobně a u nás má úspěch :yes::-D
(dávám čerstvou mrkev na kolečka, přidávám smetanu a podávám s knedlíkem)

Všem vám moc děkuji a jsem ráda, že se recept líbí:-8;-)

Ivusa:Ivušo, to máme s tou krkovičkou úplně stejně, je to nejlepší a nejšťavnatější maso z pašíka a jde z ní všechno, nám chutnají teda i ty řízky;-)

:yes::-p

Janinko. Zase trefa. To se mi líbí. Dnes už druhej tvůj recept. Taky udělám. +bodík 9

To by mě moc chutnalo a kde jaká restaurace by se mohla přiučit zdobení talířů.;-):yes::-p

:-):yes:+

:-p:yes:

:-KOku lahodící barevná kombinace.Krkovička je moje kamarádka:-),nevysouší se a je chuťově příjemná:-p,na pečení i dušení...jen řízky jsem z toho jednou zkoušela a nic moc:-((bodík je jasná volba Bibinko:yes::yes:

Lákavé a jistě i dobré:-p tak jste si pošmákli,to věřím:yes::yes::yes:

šťavnatá záležitost:-p;-) velmi zdařilé:-K:-)

Ztotožňuji se Jani často s chutěma,co Ty, no a zase další dobrota je tady i pro nás doma,děkuji za inspiraci:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
omáčka z krkovice, krkovicka v omacce, zeleninová omáčka, omáčka zeleninová s krkovicí, krkovice na zelenině, krkovice recepty, krkovice omáčka, omáčka z krkovice na zelenině, omáčka z krkovice a zeleniny, omáčka na zelenině krkovice, mrkev s hraskem v bile omacce, dobrý recept z krkovice omáčka

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, pórek, mrkev mražená, hrášek mražený, kapie sterilovaná, sůl, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu