Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizovaný fenykl

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie776 kJ /
185 kcal
Bílkoviny0,41 g
Tuky12,30 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z fenyklů obereme vrchní listy, seřízneme vrchní stonky a spodek fenyklů jen tak, ať se nám při přípravě nerozpadne. Rozkrojíme podélně na polovinu. Dáme na cca 10 min. do páry změknout. Krok 2: Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme do jeho rozpuštění se. Krok 3: Pak do pánve vložíme spařený fenykl řeznou stranou dolů a necháme zhnědnout, což trvá asi 5 minut. Krok 4: Fenykl obrátíme a postup zopakujeme. Krok 5: Přilejeme ocet, mošt, osolíme. Přiklopíme poklicí ( fenykl máme na zádech ) a dusíme cca 10 min. Krok 6: Odklopíme poklici, přehodíme fenykl na bříško a za občasného hrkání pánví zredukujeme tekutinu a "dodusíme" fenykl. Krok 7: Hned v úvodu karamelizování si dáváme velikého majzla, ať se nám karamel nepřipálí, bylo by to hořké, a tím pádem nepoživatelné.

Zveřejněno 2. 4. 2012

Poznámka autorky rebeka

Můžeme jíst jen tak, bez ničeho nebo k nějakému pikantnímu steaku, ostrým masovým nudličkám atp.

Zdroj: internet- Marie Claire

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizovaný fenykl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OZP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizovaný fenykl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OZP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Skvělý recept. Tak dobrý fenykl jsem ještě nejedla!

:-O:yes::yes::-K

hmmmmmmmm to zkusim :-)

perfektní papu, moc se mi to líbí Nadi:yes::yes::yes::-K

rebeka:ok;-):yes:

nofrona::-O:-O přemnožilo:-O:-?:-? bodejť by né, když je krmíš takovýma laskominama:-8:-D;-)
tak domluveno;-):yes::-D:-D

rebeka:Budu tam přeci já:-D:-D
Ale pokud se tu po ceste zatočí tak to není problém, nějak se nám to tam přemnožilo:-O:-O

nofrona::-D:-D bude mít Ája v batohu vajca a micáka:-?:-D:-D:-:-D

všem moc děkuju:-):-)

To je pro mě jasná volba:yes::-p:-). Krásné:-)

:-O:-O jedu k vám s Ájou;-) a budu u vás móóc dlouho:-D:-D:-D

Krásná pastva pro oči a věřím,že i pro chuťové buňky:-K+:yes::-p

Fenykl milujeme, tohle neznám,ale...:-p:-p:yes::yes:

holky díky:-) je to dobrota za pár peněz;-):yes:

:-O;-):yes::yes::yes:

Hm:-O, tak tuhle úpravu fenyklu jsem ještě nikde nazahlédla. Ovšem vypadá to luxusně:-p:yes:

Tématické fráze:
fenykl recepty, recepty z fenyklu, fenykl na pánvi, fenykl top recepty, jak vypadá fenykl, fenykl s karamelem, fenykl, recepty na fenykl, karamelisovaný fenykl, fenykl recept, fenykl na pánev, fenykl jak se upravuje, fenykl hliza recepty, fenykl listy, recept fenykl, hlíza fenykl recepty, listy fenykl recepty, karamelizovaný fenikl, fenykl recept listy, recepty zfenyklu hlizy

Suroviny:
fenykl, máslo, cukr třtinový, ocet jablečný, džus jablečný, sůl

Přidat fotografie receptu