Velikonoční nádivkové knedlíky
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené maso, to vše je jindy součást velikonoční nádivky.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 694 kJ / 3 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,42 g |
Tuky | 68,49 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 7,94 g |
Sůl | 18,67 g |
Sacharidy | 443,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bylinky nasekáme nadrobno. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme trošku oleje, na něm rozškvaříme maso. Přidáme rohlíky a ty opečeme dokřupava.
Krok 2: Všechno přendáme do mísy. Rozšleháme vajíčka s mlékem a zalijeme rohlíky s masem. Necháme nasáknout, přidáme ostatní suroviny. Osolíme, dáme muškátový květ, petrželku, pažitku, kopřivy a posypeme moukou.
Krok 3: Rukama namočenýma ve vodě pěkně promícháme a tvoříme koule ve velikosti pomeranče.
Krok 4: Knedlíky oválíme v mouce a necháme tak 15 minut ležet, aby sesedly. Dáme je vařit do slané vařící se vody. Uvolníme ode dna vařečkou a necháme vařit 20-25 minut.
Krok 5: Knedlíky po vyndání ihned propíchneme, aby unikla pára. Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Velikonoční symboly v naší kuchyni
Zveřejněno 2. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7Ar
Moje poznámka
Velikonoční nádivkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7Ar
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 37 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 58 minutami
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční oběd,
recept na velikonoční oběd,
recepty na velikonoční oběd,
velikonoční oběd recept,
nadivka z knedliku,
velikonoční obědy,
velikonoční recepty,
velikonoční recepty obědy,
originál recept na velikonoční nádivku,
velikonoční nádivka,
knedlíky z nádivky,
velikonočni obed recepty,
nádivkové knedlíčky,
vidensky plněne knedliky,
oběd s knedlíkem,
knedlíky s kopřivama,
knedlík kopřivy,
muškátové knedlíky,
velikonoční nádívka recepty,
velikonoční nádivka recept
Suroviny:
rohlík,
maso uzené,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
květ muškátový,
petrželka,
pažitka,
kopřivy,
olej,
sůl
Komentáře (10)