Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivkové knedlíky

Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené maso, to vše je jindy součást velikonoční nádivky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 694 kJ /
3 273 kcal
Bílkoviny207,42 g
Tuky68,49 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 7,94 g
Sůl18,67 g
Sacharidy443,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky nasekáme nadrobno. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme trošku oleje, na něm rozškvaříme maso. Přidáme rohlíky a ty opečeme dokřupava. Krok 2: Všechno přendáme do mísy. Rozšleháme vajíčka s mlékem a zalijeme rohlíky s masem. Necháme nasáknout, přidáme ostatní suroviny. Osolíme, dáme muškátový květ, petrželku, pažitku, kopřivy a posypeme moukou. Krok 3: Rukama namočenýma ve vodě pěkně promícháme a tvoříme koule ve velikosti pomeranče. Krok 4: Knedlíky oválíme v mouce a necháme tak 15 minut ležet, aby sesedly. Dáme je vařit do slané vařící se vody. Uvolníme ode dna vařečkou a necháme vařit 20-25 minut. Krok 5: Knedlíky po vyndání ihned propíchneme, aby unikla pára. Podáváme s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.

Velikonoční symboly v naší kuchyni

Zveřejněno 2. 4. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Čím se dá méně mouky, tím jsou knedlíky nadýchanější a naopak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Ar

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Ar

Komentáře (10)

Bibinka:a som spravila väčšie množstvo, zajtra k nim bude kapusta dusená, zelí - už mi vykysla v sude...to bude paráda tiež.

magdalenka: Magdalenko, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost a jsem ráda, že;-) Já k nim dělala dušenou kapustu(kel) a uzené maso.

Bibinka:zaregistrovala som ráno, že to ideš variť. Tak si ma inšpirovala, spravila som k tomu špenát. Bolo to veľmi chutné, manžel miluje českú kuchyňu a veľmi si pochvaľoval. Bod patrí zaslúžene.:yes:

Už dlouho nebyly, tak jdu na ně;-):-p

Bibi knedlíčky vypadají moc chutně, vyzkouším:-p:-O:yes::yes::-)):-K

:-p:yes:

;-)to není špatný nápad knedle se mi líbí určitě vyzkouším+8:yes::yes:

:yes: ukládám si k vyzkoušení:-p:yes:

Bibinko, prima nápad.:yes::yes:

Bibinko,tohle je fajn nápad:yes:Já podobně dělávám"plněné"bramborové knedlíky,je to snadnější:-8Tyhle Tvoje by se mi líbily i se špenátem:-p+:yes:

Tématické fráze:
velikonoční oběd, recept na velikonoční oběd, recepty na velikonoční oběd, velikonoční oběd recept, nadivka z knedliku, velikonoční obědy, velikonoční recepty, velikonoční recepty obědy, originál recept na velikonoční nádivku, velikonoční nádivka, knedlíky z nádivky, velikonočni obed recepty, nádivkové knedlíčky, vidensky plněne knedliky, oběd s knedlíkem, knedlíky s kopřivama, knedlík kopřivy, muškátové knedlíky, velikonoční nádívka recepty, velikonoční nádivka recept

Suroviny:
rohlík, maso uzené, vejce, mléko, mouka hrubá, květ muškátový, petrželka, pažitka, kopřivy, olej, sůl

Přidat fotografie receptu