Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové nudle Retro

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 253 kJ /
1 973 kcal
Bílkoviny63,18 g
Tuky14,56 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy381,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 kg vařených studených brambor oloupeme a ustrouháme. Krok 2: Přidáme asi 30 dkg mouky, jedno vejce a trochu soli. Vše na vále propracujeme, aby vzniklo tužší těsto, z něhož pak tvoříme asi 1 cm široké nudle, které vhodíme do vařící osolené vody a vaříme v plném varu asi 5 min. Krok 3: Uvařené nudle scedíme a dáme do usmažené strouhané housky, v níž je obalíme, necháme ještě chvíli v troubě zapéci. Podáváme k nim naloženou červenou řepu nebo brusinkový kompot.

Zveřejněno 3. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové nudle Retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vD1L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové nudle Retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vD1L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

tejaja: Hezký fotopostup jsem rád že chutnalo.Děkuji.:-K

Použila som polohrubú múku. Je to presne to, čo naše kokošky, spisovne šúľance :-D, len to má iný tvar. Šúľance sú valčeky, nie rezance. Tiež ich robíme s opraženou strúhankou, len nie s cviklou, ale posypané cukrom, na sladko. Musím ale povedať, že s tou cviklou je to úžasné :-D:yes:

Irrena: Pan František by se mohl trochu snažit a popsat suroviny, ne to dávat do komentů pod recept. Opsat kuchařku umí každý:-K

Zásadně bych nedávala hladkou, polohrubou nebo hrubou;-)Na tom vaření brambor rozhodně záleží a hodně;-)

leona: nezlob se, ale tady musím dát Františkovi za pravdu. Záleží na kvalitě brambor i jak je uvaříš, zda se ti úplně rozsypou, nebo zůstabnou při sobě. A mouku přisypáváš a mícháš těssto, aby bylo husté podle tebe, na to nemusím být zdatná kuchařka.;-) Mouku opravdu volíš dle sebe, já dávám polohrubou, babička měla radši hrubou.

Tahle hláška je taky dobrá:-8: "Ono taky záleží jak jsou uvařený brambory" :-D:-D
Františku Vy už jste to někdy dělal:-? Podle tohoto může uvařit jen hoooodně zdatná kuchařka a ještě hádat, co dát za mouku.:-D

Porada::-D:-D

Nudle jak se dělají Fleky ale dlouhý.A mouka tam není uvedená ale záleží jak tuhé chcete.polohrubá jemnější.hrubá tužší a může se použít i krupice.Ono taky záleží jak jsou uvařený brambory.:-K

Patří tam určitě Retro mouka.:-*

nudle????? to jako bramborové těsto rozválet třeba na tři milimetry a krájet z toho centimetr široké nudle???? anebo z toho dělat takové ty "šúlánky" co dělám Laďákovi s makem???? fakt jsem asi natvrdlá, ale já to nepochopila :-8

Karla:já ty nudle mám taky v naší kuchařce a taky bez druhu, ale vím, že se používá hrubá nebo polohrubá, určitě né hladká. je fakt, že by to tam autor dopsat mohl ;-);-)

A už je tu to zase, mouka, ale jaká to v té kuchařce není, co opisujete:-O:-?:-?

Tématické fráze:
nudle s bramborem, nudle z bramborového těsta, nudle s brambory, nudle z brambor, šulance s mákem, brambory s nudlemi, bramborove nudle s makem, bramborove nudle na sladko, nudle s bramborama, retro recepty, bramborové těsto na nudle, brambory a nudle, bramborove tessto, braborove šulance s mákem, bramborové šulance, šúlance z varenych brambory, těsto na brmborové nudle recept, nudle na sladko, nudlové bramboráky, bramborové nudle s s mákem

Suroviny:
brambory, mouka, vejce, sůl, houska, tuk, řepa červená

Přidat fotografie receptu