Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pupek na jalovčinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 234 kJ /
2 685 kcal
Bílkoviny217,98 g
Tuky198,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 3,91 g
Sůl8,00 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pláty hovězího pupku precizně odblaníme. Nakrájíme na velké kostky. Krok 2: Do 1 dl oleje přidáme koření „Roštěnky“ a dobře promícháme. Krok 3: Maso osolíme a bohatě i opepříme a nalijeme na kostky olej s kořením. Rukama poctivě vetřeme všechnu směs do masa a necháme asi půl hodiny při pokojové teplotě odležet. Krok 4: Lopenickou slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky. Krok 5: Do většího hrnce si dáme lžičku oleje a opečeme kostičky slaniny zcela do křupava. Krok 6: Poté přidáme nakrájenou cibuli a opečeme také do tmavě zlaté barvy. Krok 7: Kuličky jalovce rozmáčkneme plochou stranou nože a společně s bobkovým listem, novým kořením přidáme do slaninového výpeku a chvilku restujeme, dokud neucítíme zavonět jalovec. Krok 8: Kostky masa přidáme do hrnce k cibuli a slanině a necháme zatáhnout. Krok 9: Maso podlijeme do ¾ vodou tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou dusíme při mírném varu asi 2 hodiny. Je-li potřeba, doléváme vodou opět do ¾ masa. Krok 10: Jakmile jsou kostky masa měkké, vyjmeme ho z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce propasírujeme a zahustíme hladkou moukou, kterou rozmícháme ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Krok 11: Po provaření šťávy-omáčky vrátíme maso a podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 7. 4. 2012

Poznámka autora Colombo65

Jalovčinky jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. Působí proti nadýmání a jsou vhodné do těžších pokrmů.

Zdroj:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jalovčinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na jalovčinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53Dq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pupek na jalovčinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53Dq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Úplná nádhera:yes::-p...a o lopenické slanině jsem už také slyšela a už se těším, až na ni narazím. Zatím jsem závislá na davelské z komína...

:-p:yes:

:-p+:yes::-K

:-O:yes::yes::-))

Hovězí také miluji, takže ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším. +5:yes:

Hovězí mám moc ráda, takže mám teď alespoň inspiraci, jak jej možno připravit.;-):yes: +bod

:-p:yes::-)

;-):yes:+

Otíku, moc pěkný pupek, jak ho vidím napsaný, vím, že bude od tebe;-) Dávám 2,bod:yes:

Jalovec je koreni se zvlastni vuni. Ovsem pri jeho mocopudnych vlastnostech si k tomu kravimu pupikovi, ktery mimochodem vypada dobre, pívo radsi nedam,bo bych si ho ani vnitrne neuzila a bylo by zpatky venku:-))

Tématické fráze:
jak připravit hovězí pupek, hovězí pupek recepty, hovězí pupek, hovězí pupek recept, pomalu pečený hovězí pupek, jak vypadá hovězí pupek, recept hovězí pupek, co udělat z hovězího pupku, hovězí recepty, recept na hovězí pupek, jak udělat hovězí pupek, hovězi hovězí pupek, recepty z hovězího pupku, hovezi pupek wikipedie, recepty z pupku, recepty, hovězí, +hovězí pupek recepty, hovezi pupek, recept, recept na hovězi hovězí pupek, hovězí pupek-recepty

Suroviny:
pupek hovězí, jalovec, slanina lopenická, koření roštěnky, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu