Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi buchta

Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě ochucená vrstva pudinku, případně želé.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kriss Kriss

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 392 kJ /
3 440 kcal
Bílkoviny58,28 g
Tuky133,86 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 566 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy497,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vyšleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a sníh z vyšlehaných bílků. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj nalijeme. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby. Dáme péct na 180 °C. Pečeme dorůžova. Krok 5: Ušleháme si smetanu ke šlehání se ztužovačem a poté vmícháme do zakysané smetany. Směs natřeme na vychladlý piškot. Krok 6: Oloupeme si kiwi a nakrájíme na tenké plátky, které klademe na smetanovou náplň. Krok 7: Vodu společně s cukrem přivedeme do varu, přidáme pudink a Vitacit. Vaříme, dokud nám směs nezhoustne. Krok 8: Po částečném vychladnutí pudink opatrně lžící klademe na ovoce. Krok 9: Dáme vychladit do lednice.

Zveřejněno 9. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p70m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p70m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Super, lehká, svěží. Jen na můj vkus ten vitacit nechává trochu “ocas” 😉

Prosim,buchta je na velky plech nebo maly?dekuji

Robievam už dlhé roky,vždy len v lete a podľa tohto receptu bola fakt skvelá :-p:yes::yes: Niekdy dávam tvaroh,ale tento krém je lepší ;-)

Taky dělám přesně tyto často, jsou vynikající:yes:

Velice výborný řez děláme ho skoro pořád nemá chyb :):-):yes:

Tak jsme ji pravé utekli a je vynikající:-):-) opravdu super, jen jsem měla problém ze slehačkou, pořád tam byla hodně cítit zakyska, tak jsem dala navíc hnědý cukr.

Dělávám:-*je lehký,osvěžující:-*konečně jsem stihla vyfotit:-D:yes:

Lucka: Já se omlouvám, nějak mi to vyskočilo.:-8 Už je to opravené.;-)

Napsat do rcp slovo mouka a neupřesnit jaká je skoro hřích :-p

Jo je to moc dobré. Já místo šlehačky dávám tvaroh a taky je to moc dobré.

Tak tuhle buchtu jsem dostala u kamaradky a byla vyborna! V lete, az budou cerstve jahody tak ji zkusim z jahod! Tato buchta i pres sve slozeni neni vubec sladka, narozdil od jinych slehackovych buchticek, takze pecte kluci a holky, muzu vrele doporucit!!! :-K

Tématické fráze:
kivi řezy s kivi sirupem, recepty z kiwi, kivi buchta, buchta s kivi, cuketová buchta kluci v akci, kiwi recepty, piškotová buchta s kiwi, buchta z kivi, buchta s tvarohem a kiwi, tvarohova buchta s kiwi, rychla buchta s kiwi, kiwi, piskot s kiwi, recepty hrnkové kiwi řezy, kiwi recept, kiwi řezy s tvarohem, buchta s kyvi, hrnková buchta s kiwi, kolac z kiwi, koláč s kiwi

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, mléko, olej, prášek do pečiva, kiwi, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ztužovač šlehačky, voda, pudink vanilkový, cukr, vitacit citronový

Přidat fotografie receptu