Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 165 min

165 min (165 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 215 kJ /
2 202 kcal
Bílkoviny251,80 g
Tuky37,47 g
Vláknina47,00 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 634 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy196,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka nakrájíme přibližně na velikost dlaně bez prstů, osolíme, opepříme a na lžíci sádla osmahneme pořádně ze všech stran, aby se dobře zatáhla. Krok 2: Pak je vyjmeme a zakryjeme alobalem. Krok 3: Přidáme do pánve další sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme koření v celku a trpělivě restujeme jako na guláš. Krok 4: Pak zalijeme pivem, vložíme maso, přivedeme k varu a chvíli vaříme nezakryté, aby se vypařil alkohol. Dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené a zvolna dusíme do měkka. Krok 5: Mezitím vaříme oloupaný a nakrájený pastinák v osolené směsi mléka a vody (1/2 na 1/2) 10 minut, pak přidáme oloupané a nakrájené brambory, případně dolijeme tekutinu a vaříme, dokud není vše měkké. Scedíme, rozšťoucháme, zalijeme horkou smetanou a vyšleháme na hladké pyré. Krok 6: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 7: Omáčku přecedíme, propasírujeme a na plameni zredukujeme na 1/2-1/3 objemu, dochutíme. Líčka podáváme s bramborovo pastinákovým pyré a omáčkou.

Zveřejněno 9. 4. 2012

Poznámka autorky zizala

Zdroj: http://www.pepato.eu/, trošku upraveno.

Autor doporučuje pyré pouze z pastináku, já jsem neměla odvahu tak výraznou chuť předložit rodině, tak jsem zvolila kompromis. Pastináková chuť krásně doplňuje chuť omáčky, vyzkoušejte :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZBz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZBz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

zizala: já jen tak rýmovala :-8, ale za pokus nic nedáš...:-))

Martin: Ty jsi dobrý a kde ty jatka mám hledat:-?
Jó až budou padat politický papulky, ty budou mít líčka:-8:-D Určitě i ovárku bude dost.:-!

Eliza: :-)) S tím dýškem to budu muset doma prodiskutovat ;-)
Děkuju za pochvalu :-K

Líčka, to je moje gusto...:-p:yes: ...když je na talíři líčko, tak má kuchař dobrý dýško...život se dá zkrátka žít, jen když je co jíst...
Ale vážně, Jarko, to se ti povedlo.+:yes:

:-KMoc hezký recept:yes:

Děkuju všem za zájem o recept :-K

rebeka:Martin: Já jsem líčka u řezníka sehnala, měl je ale jen mražená, za 105 Kč/kg.

Pro všechny, kteří shání líčka. V řeznictví normálně nejsou, ale zkuste si je objednat přímo na jatkách. Dělám to už dlouho a stojí cca 76,- Kč/kg.

hmm:-//:-// asi nikdy neuvařím, protože líčka prostě u nás neseženu:no::-(
ale recept se mi líbí, a moc:yes::yes::-)

To musí být lahoda pro jazýček i žalůdeček:-*:-KRecept se mi i s přílohou moc líbí:-p+:yes:

Je to výborné, dělal jsem je minulý týden. Opravdu je potřeba, vařit alespoň tři hodiny, aby byla hezky měkká.

Jaruš, líííbííí, ukládám :-p:-p:yes::yes:, líčka mám slíbený, tak jsem zvědavá ;-)

Hmm, tak to bych si dala hned:-p:-p:-O:yes::yes::-))

:yes: Hmm s tím pyré...:-K:-K ukládám a brzy zkusím:yes:

Tématické fráze:
vaříme hovězí líčka, hovězí líčka na smetaně, omacka z hovezich licek, guláš z hovězích líček, hovězí líčka guláš, hovězí líčka, guláš z líček, hovězí líčka příprava, hovězí líčka recept, omáčka z líček, jak připravit hovězí líčka, kuchařka-hovězí líčka, hovězí líčka omáčka, vaříme líčka, pyré z pastináku, výborná hovězí líčka, hovězí guláš z líček, bramborovo pastinakove pyre, pyré z brambor a pastináku, vařime z líček

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření, pivo černé, bujón hovězí, sádlo, sůl, pepř mletý, brambory, pastiňák, mléko, sůl, smetana

Přidat fotografie receptu