Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čanachy - jídlo z jehněčího

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 386 kJ /
1 287 kcal
Bílkoviny121,39 g
Tuky29,63 g
Vláknina36,22 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 445 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy118,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáčika a zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme a okoreníme. Krok 2: Zakryjeme na kocky narezanými zemiakmi, štvrťkami paradajok a nakrájanými fazuľovými strukmi. Všetko opäť osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha podlejeme vodou. Krok 3: Prikryjeme a v rúre dusíme pri strednej teplote asi 1,5 hodiny.

Na tanieri posypeme sekanou vňaťou.

Zveřejněno 10. 4. 2012

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z DVD, ktoré mi pred rokmi nahral manžel, ale ani netuším, odkiaľ recepty zobral. Tam sa ten recept takto volá, odkiaľ má názov, je mi záhadou.

Ale je to chutné ľahké jedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čanachy - jídlo z jehněčího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KmnJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čanachy - jídlo z jehněčího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KmnJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

jehněčí je opravdu pochoutka a Tvůj recept se mi moc líbí, + bodík:yes::yes::-)):-K

ja som tipovala Balkán, ale žížala má asi pravdu. Jednoduché a krásne a chutné určite.

zizala::-O:-O jak to víš:-O:-?:-?
a to já bych si dala.. zase nemám jahňa.. ta Terezku mě už s ním štve:-// jak ta Magduška s medvědem:-//:-D:-D:-D:-D:-D

u nás doma to nepřipravujeme, ale to neznamená, že to je dobré jídlo:yes:

zizala: no a právě "vo tom to je". Kdy nevíš, tak se netrápíš.:-D;-);-)

:yes::yes:

:-/ Já bych neuspěla ani s telecím, leda by nevěděli, co jedí.

rozmarynaH:;-):-))U nás za"telecí"jsou býčí žlázy:-O:-D:-DAle já také opravdu mohu potvrdit,že pokud je jehněčí masko dobře připravené,tak to by musel být někdo už vážně velký fajnšmekr,že by poznal druh masa:-)
Jehněčí máme rádi a tento zajímavý receptík se mi líbí:-p+:yes:

Když se jehněčí (ne skopové) pořádně odblaní a dopředu se neřekne, že je to z beránka, opravdu to nikdo nepozná. Mám to vyzkoušené. U nás se jí vždycky "telecí":-D:-D a všichni si pochvalují, jaké je dobré:-D:-D Posílám bod:yes:

zizala: Díky za informáciu, myslela som si to podľa názvu, ale určite som to nevedela. ;-) Jarka, jahňacie je úžasne jemné, vážne by to nejedli ?

Jídlo i název pochází z Gruzie. U nás by nikdo jehněčí nejedl :-(

Tématické fráze:
pokrmy z jehněčího masa, jehněčí zlazy recept, jídlo čenachy, co jsou čanachy, chanachy, marinované jehněčí gruzínské šašliky, pokrmy z jehneciho, čenachy, jehněčí recepty gruzie, gruzie-jidlo, pokrmy s jehneciho masa, jak dobre pripravit jehneci, jehněčí kolínko pečené na zelenině jednoduché, gruzínské čanachy, řecké jídlo jahny, pokrmy s jehněte recepty, sekana z jehněciho masa, recept na jehněči s křenem, pokrmy z jehněčího recepty, top recepty na jehneci

Suroviny:
maso jehněčí, brambory, rajče, lusky fazolové, cibule, nať petrželová, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu