Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumec pod zelenou dekou

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Suvicka Suvicka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 385 kJ /
570 kcal
Bílkoviny19,67 g
Tuky27,52 g
Vláknina25,42 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 647 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy53,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze sumce si omyjeme, musíme s ním opatrně, protože jak je zbavený kostí, je křehký. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme citronem. Dáme odpočinout do lednice. Krok 2: Na pánvi, která má víko, si na trošce oleje osmahneme na malinké kousky nakrájený špek (kdo nechce, nemusí dávat, je tam jenom na provonění), přidáme cibulku nakrájenou na měsíčky, poté ještě nasekaný česnek. Všechno orestujeme a přidáme špenát. Krok 3: Nijak nepodléváme, jen přikryjeme poklicí, podusíme do tepla, ale nevaříme. Dle chuti dosolíme. Necháme stranou. Krok 4: Nachystáme si plech, vyložíme pečícím papírem. Krok 5: Na dno dáme pár plátků másla. Na ně vyskládáme odpočinutou rybu. Krok 6: V misce si smícháme polohrubou mouku s červenou paprikou a kmínem a posypeme sumečka. Poklademe opět kousky másla. Krok 7: Podlejeme malinko vodou. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme celý plech péct. Jak se bude máslo rozpouštět, udělá nám spolu s moukou na povrchu filet křupavou krustu. Když je barva rybky dorůžova, voní a už vidíme, jak se nám krásně peče, necháme tak 10 minut. Krok 8: Pak vyndáme z trouby, poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Dáme zpět do trouby, dokud se nám sýr pěkně nerozteče. Krok 9: Podáváme s vařenými bramborami, či opékanými - jak kdo rád.

Zveřejněno 11. 4. 2012

Poznámka autorky Suvicka

Máme kousek od naší vesnice sádky, tam prodávají spoustu našich sladkovodních ryb. Ochutnali jsme sumce, protože je vykostěný, což ideální pro děti. Je to tučnější rybka, šťavnatá a rozhodně velmi chutná. Konečně, ochutnejte sami. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumec pod zelenou dekou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53YA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumec pod zelenou dekou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53YA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Recept jsem vyzkoušela a je famózní.:-)):yes:

Lopez1506 4. 12. 2012 17:40
V sobotu se ho chystám dělat,to zas dopadne..proč já něco takového slibujuwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/7.gif

petmic:Takže ji lze rovnou vynechat;-)

Dopečeno, snězeno. Pro 1974andrea - majoránka se v konečném výsledku necítí, špek jsem vynechala, děti ho nerady. Pouze jsem místo špenátu(který byl před týdnem) na másle orestovala zeleninu.
Nikdy jsem sumce nejedla, je to velice dobré.

Tento recept se mi opravdu líbí, mám ráda kombinaci rybího masa, špenátu a sýru. No a špek mi nevadí, naopak. Spolu s česnekem podtrhne rybí šmak jako nic jiného.:yes:

Moc krásně připravené pochutinka:-p+:yes:Sumce jsem ještě nikdy nejedla a tohle vypadá moc dobře:-K:yes:

Děkuji všem za komentáře a bodíky, které jste receptu připsali. :-K:-K:-K

:yes: :-p

Sumce jsem taky zatím neměla tu možnost ochutnat, ale vypadá to celé dobře:yes:. Jen já bych asi nedávala majoránku, nějak mi k tomu špenátu neštimuje;-)

Super sumec:yes: Suvicko a odkudpak jsi? Kde jsou ty sadky? Taky bych si sumce dala.:-p

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tedy sumce bych si dala opravdu,jaký pak asi je;-):-K

:yes::yes: parádní receptík...:yes::yes:

Sumce jsem ještě nikdy nejedla:-8,ale musí to být mňamka:-p:yes:

sumec je výborná rybka a Tvůj rcp se mi moc líbí:yes::yes::-)):-))

Tématické fráze:
sumec recept, sumec recepty, sumec filet recept, recept na sumce, rybí recepty sumec, sumec filety recept, recept na filety ze sumce, filety ze sumce, recepty ze sumce, filet ze sumce, recepty na sumce, sumec na masle, sumec filet, recepty sumec, sumec filety, sumec se špenátem, filety ze sumce recepty, recept sumec, jak chutná sumec, sumec kosti

Suroviny:
filet ze sumce, špenát, sýr, česnek, máslo, sůl, majoránka, paprika sušená sladká, kmín celý, šťáva citronová, cibule, špek, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu