Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou

Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a šťavnaté. Podáváme ideálně s bramborovou přílohou.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 141 kJ /
751 kcal
Bílkoviny50,20 g
Tuky29,13 g
Vláknina21,46 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,64 g
Sacharidy45,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotletu omyjeme, osušíme a do každé kotlety nařízneme kapsu, jejíž vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme. Krok 3: Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a do omáčky zašleháme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a vše společně povaříme dostatečně dlouho (minimálně 20 minut). Do hotové omáčky vložíme maso na prohřátí. Krok 5: Podáváme s oblíbenou přílohou a na talíři posypeme jemně pokrájenou natí z jarní cibulky.

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 11. 4. 2012

Poznámka autorky maris

Jako příloha se hodí brambory, rýže, my jsme měli polentu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62Zz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62Zz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Děkuju za osvětlení, jste moc hodné. Marísku, na farmářské trhy chodím nyní méně (jsou u školy a od jistého věku potomků jsou rodiče před školou - ...trapas...:-8 )
Ladi, to nevím - latinsky já jen tak občas něco málo... jen tuším skrze Rožmberky a rod Orsini souvislost s medvědy. Ale můžu se mýlit, to je jasné.

Velice zdařilá pochoutka:-p+:yes:

Eliza: vraj po zimnom spánku sa medvede pomocou neho dostávajú do formy, robia si očistu organizmu...je to jedna z prvých rastlín, čo vyliezajú zo zeme.
U nás ho predávajú aj na trhoviskách za nekresťanské ceny...

Jeje, tahle krása mi unikla :-8:-8 Já se nějakou dobu na chalupu nedostanu a mám obavy, že pak už bude po medvědovi :-/

Eliza: Eli pátrala jsem a vypátrala toto: "Svému jménu pravděpodobně může vděčit starým Germánům, kteří věřili, že medvěd svou sílu a plodnost dokáže přenést na rostliny a po jejichž požití člověk získá medvědí sílu."
Z webu: http://www.svetovekoreni.cz/e-shop/jednodruhove/ce...
že medvěd je latinsky Ursus asi víš ;-);-)
I pro mě to bylo zajímavé :yes::yes:

Eliza: Eli, jmenuje se po medvědech, kteří, když se vzbudili ze zimního spánku, ho vyhledávali jako zdroj obživy / asi věděli, co je dobré a zdravé:-)) /
Děkuji.:-) Minulý rok jsem ho viděla i na Farmářských trzích, tak se tam podívej;-):-)

No jo...ulovit medvěda...jak to provést v Praze? Leda flintu a do ZOO :-):-)).
Maris, je to moc hezký recept, který možná zkusím i bez medvědího česneku.:yes:
Mimochodem, vysvětlí mi někdo, proč se jmenuje medvědí?:-8

Asi už se kvůli tomu mědvědovi tady naštvu a půjdu do háje ... na něj:-D:-)). Bude to určitě výborné:-p:yes:

;-)závidím medvěda:-S, ale kotletky jedna báseň:yes::yes:+12

Moc vám děkuju, doufám, že ulovíte medvěda a vyzkoušíte:-)
Magdalenko - ano, přiznávám, byla jsem u Tebe v šuflíku:-8:-)), salám jsem dala - nevím jak se jmenoval, ale byl paprikový, trošku pálivý, máš pravdu, přesně tak - typ Grizly:-D:-D

Vypadá to tak šťavnatě, Maruško! :-p;-) Nádhera! :yes:+

rebeka:z medvedích láb? Typ Grizly?

magdalenka: aký, aký..:-?:-? asi medvědí:-//:-//:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Až vo mne hrklo, že si bola u mňa v šuflíku... krásne to máš!:yes:
A salám - aký typ si použila, nejaký suchý - lovecký a pod.?

No jo už to zase začíná je čas medvěda:-D:-D:-Dmoc pěkný receptík;-):yes:

Tématické fráze:
plněné kotlety, vepřová kotleta s medvědím česnekem, plnena kotleta, vepřove kotlety na medvědího česneku, vepřová kotleta medvedi cesnek recepty, plněné česnekové kotlety, recepty kuřecí maso s cubricou, vepřové kotlety na medvědím česneku, kotleta medvědího česneku, kotleta medvědího česneku, vepřová kotleta na medvědím na česneku, recept medvědí vepřová kotleta, recept na plněnou kotletu, recepty plněná kuřecí kapsas medvědím česneku, plněné česnekem, recepty vepřová kapsa plněná s rýží s pikantni omackou, pikantní plněné vepřové kapsy, maso plnene medvedim cesnekem, vepřové plátky s medvědím česnekem, vepřová panenka plněna medvedim cesnekem

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, česnek mědvědí, salám pikantní, rajče cherry, cibulka jarní, hořčice dijonská, víno červené, koření čubrica, vývar masový, mouka hladká, máslo, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu