Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou nádivkou. Jsou úžasné a není divu, že se pečou dodnes.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

apfele

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 103 kJ /
4 805 kcal
Bílkoviny113,54 g
Tuky212,21 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 967 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy593,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme dvě lžičky cukru a mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přidáme vejce, kvásek, mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout alespoň 40 minut. Krok 3: Mleté ořechy smícháme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko, rum a zamícháme. Přidáme strouhanku a vytvoříme tvárnou nádivku. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Rozválíme ho tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem jej rozdělíme na osm trojúhelníků. Krok 5: Na širší část dáme ořechovou náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Krok 6: Rohlíčky přemístíme na plech, potřeme vejcem a dáme péct do trouby.

TIP: Nejlepší náplně do svatomartinských rohlíčků

Zveřejněno 29. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Qy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Qy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Výborný recept! Rohlíčky vždy všichni chválí. Jen pozor - v receptu chybí sůl, tak ji nezapomeňte do těsta malinko přidat :-K

Dnes dělám poprvé a uvidím , teď kyne těsto.
Jen i když dělala přesně podle toho jak je psané , tak se mi těsto hrozně lepidlo ,hlavně bylo i řídké tak jsem přidávala mouku než se pěkně zpracovalo a nelepilo
Tak doufám že se mi povedou rohlíčky, ještě chvíli nechám kynout a půjdu na to, tak držte mi palce.😃

Dnes jsem dělala poprvé a z těsta jsem opravdu nadšená :yes::yes::yes::yes: je úžasné, nelepí se a celkově jsou rohlíčky luxusní, mám dva syny a zaprášilo se. Děkuju za výborný tip, už asi jiné kynuté těsto dělat ani nebudu;-)

Luxus :) Dovoluji si přidat své dílo a díky za recept :)

Chmelová Ludmila 2. 5. 2015 12:18
Já tyto rohlíčky plním rozdušenými jablky a to je výborná chuť.:

:yes: opravdu super, během hodiny zmizeli a prý mám udělat další :D :yes:

Já dávám sul,ale tady ji nevidím ,tak asi ne.Tohle je asi jiné těsto.

Mám skromný dotaz-tam nepatří sůl do těsta?

Zdravíme kuchtíky, před chvilkou jsme dodělali rohlíčky, plněné s nutelou....vynikající - doporučuju.
Jen nutno pořádně zabalit, aby nevytekla...jsou velice výborný, dělali jsme je menší , dle vlastního uvážení!!!:yes::-)):-)):-)):-))

Vánoce budeme řešit tímto pečivem a zkusíme i ty bramborové...:-)

Nejúžasnější sladká věc, jakou jsem kdy upekla. Děkuji moc za tento recpet. :-K Jsou opravdu vynikající.

Bratislavské rohlíčky za totáče byly ke koupi na Slovensku i v Čechách, byly výborné, křehounké a vždy plněné ořechovou náplní,
od té doby jsem lepší ořechové rohlíčky nejedla. Vždy jsem měla pocit, že jsou z překládaného máslového kynutého těsta

Fantastické!!!!!!:yes:

Tyto rohlíčky peču přes 25 let, kdy jsem dostala kuchařku, ve které je tento recept. Akorát nádivky mám daleko víc, těsto je úžasné a rohlíčky jsou celkově opravdu vynikající i druhý i třetí den, pokud tak dlouho vydrží:yes::-))

Na jablka neznám lepší recept jako šátečky,z rohlíku to vyteče ,ta nádivka do rohlíku musi být poněkud tužší.www.toprecepty.cz/recept/3774-satecky-z-kynuteho-testa-s-malinovou-marmeladou/:-D:-D

Můžou se ty rohličky plnit strouhanyma jabkama?

:yes:Pokud máme nějakou rodinnou sešlost, tak peču tyto rohíčky.Vždy zmizí jako první.Mouku používám Babičinu volbu polhrubou.Po vykynutí těsta rozdělím na šest dílů které vyválím do kruhu a rozkrájím na osm. Rohlíčky dělám menší a udělám jich čtyřicet osm.Jsou vynikající a jiný recept již nepoužívám.Jsou prostě nej......

Brenda: do těchto rohlíčku se také dělá kaštanová nadivka ,kaštanové pyré trocha rozředíme štávou z kompotu ,aby nebylo tuhé a dáváme jako třetí náplň po makových a ořechových !
Mažeme žloutkem s rumem /dobrým rumem / Key Rum je nejlepší.

Martísek: Do bratislavských rohlíčku nejde do ořechu mléko ,jenom voda. Potírá se žloutkem a po usušení ješté jednou ,jinak nevznikne mramorování na povrchu rohlíčku.
Mám takovou starou kuchařku kde bratislavské rohlíčky jsou ,samozřejmě ne recept ,který je tajný.Je to kuchařka z roku 1948. Mimochodem v Bratislavě je nikdo nepeče ! Žádná firma. Naposled je pekla pekárna na konci Obchodní ulice ješté za hluboké toatlity a byly vskutku vynikající.Pak pekárnu zavřeli,dnes je v té budově banka a čínské obchody s textilem.! :-(;-(Muj manžel často vzpomína jak ráno šel na fakultu a vždy si koupil pár ke snídani.Náplň jsem už podle toho receptu dělala a je je skvělá. Náplň : sirup z vody a cukru ,přidat strouhanou citronovou kuru,hřebíček,mletou skořici a uvařit večer aby to všechno pustilo chuť. Uložit do špajzu. Dopoledne ocedit a ohřát přidat mleté ořechy rozinky nebo mák podle toho jestli pečete ořechové nebo makové a nechat vystydnout.Když budu mít čas napíšu tento originální recept ,určitě se najde někdo kdo upeče dřív než já .:-D

Martísek 9. 6. 2012 07:49
:-) Jdu zkoušet dnes!

Jaký je postup pro přípravu té náplně?:-?

jsou vynikajíci už je máme napečené :-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Úžasný recept. Rohlíčky podle tohoto receptu peču již poněkolikáte a vždy se po nich jen zapráší. Akorát dávám vždy půl na půl máslo se sádlem a náplň z dvaceti dkg ořechů, abych náplní nemusela šetřit..

Ahojky v sobotu jsem dělala rohlíčky podle tohoto receptu a musím říct, že byly opravdu skvělé :-) suroviny přesně odměřené, nebylo potřeba nic dodávat a s těstem se nádherně pracovalo takže posílám bodíky.

:-p:-p:yes:+12

recept je opravdu užasný,,,Rohlíčky jsou vyborný...Levný a výborný recept...

Senzační,jen se po nich zaprášilo,ani foto jsem nestihla pořídit.Bodík letí :-)):yes:

:-p:yes::-K Rohlíčky jsou vynikající,lepší těsto neznám.Uděluji též bodík.

Dneska jsem dělala a jsou fantastické!!! Doporučuji. Místo tvoření do kruhu jsem těsto vyválela na placku, jako na zavin a radylkem jsem dělala trouhelníčky. Dávam bodík!!!!:-):yes:

Krasa!!!:yes::yes::yes: Leti bodik:-K

No, ty jsou krrááásssnéééé!!!!:yes:

Tématické fráze:
ořechová nádivka do koláčů, rohlicky plnene orechovou naplni, ořechová nápln do koláčů, kynuté rohlíčky s ořechovou náplní, plněné ořechové rohlíčky, ořechová nádivka na koláče, ořechová náplň na koláče, ořechové rohliky, rohlíčky plněné ořechy, bratislavské rohlíky, ořechové rohlíčky bez kynutí, bratislavský rohlíček, martinské rohlíčky, ořechová nápln do štrudlu, recept náplně do koláčů ořechová, ořechové škeble, ořechová náplň na frgály, ořechové rohlíčky z listového těsta, rohlíky s ořechovou náplní, nejlepši plněne ořechove rohličky

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, žloutek, droždí čerstvé, mouka polohrubá, mléko, vejce, ořechy mleté, cukr moučkový, mléko, cukr vanilkový, rum, strouhanka

Přidat fotografie receptu