Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na kari s pórkem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 960 kJ /
707 kcal
Bílkoviny95,36 g
Tuky19,32 g
Vláknina3,25 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 4,07 g
Sůl9,71 g
Sacharidy20,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se sójovou omáčkou a dáme do ledničky na dvě hodiny marinovat. Krok 2: Mezitím si nakrájíme pórek na nudličky. Krok 3: Potom si na pánev dáme olej a rozehřejeme ho a dáme na něj marinované maso, smažíme na prudkém ohni za stálého míchání. Krok 4: Po 5 minutách přidáme kari koření, cukr a pórek a za stálého míchání prohříváme. Asi po 10 minutách přidáme bujón rozmíchaný v 1 dl vody a víno. Provaříme ještě 5 minut a podáváme s rýží.

Zveřejněno 12. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na kari s pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGJn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na kari s pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGJn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Záleží na stáří a kvalitě masa. Maso zůstane šťavnaté pokud ho necháme cca 3-5 minut na pánvičce. Výhoda je, že hovězí můžeme jíst i v syrovém stavu. Recept se mi líbí. :yes::-p

No, já mívám taky tu zkušenost-spíš tvrdé. Ale pravda je, že je to o kvalitě masa a jak tak poslouchám média, my tady máme maso nekvalitní, narozdíl od Německa. :-(( Já bych to maso možná marinovala přes noc, pak snad by těch 20 min. stačilo;-)

1974andrea: Andreo, já mám, bohužel, stejnou zkušenost jako Ty.

Tak to je jenom dobře, já jsem byla tenkrát zklamaná a od té doby dělám jenom ze svíčkové. Asi záleží na kvalitě masa a já měla třeba nějaký starší kousek;-)

Musím oponovat, měl jsem zadní kýtu a bylo to opravdu měkké.

Já si teda myslím, že po 20 minutách bude to maso stále tvrdé. Už jsem zkoušela kdysi dávno ze zadního takhle minutkovou čínu a bylo to fakt tvrdé. Na to se hodí svíčková nebo jiné kvalitní hovězí maso.

Tématické fráze:
hovězí nudličky na kari, hovezi s porkem, hovězí nudličky s porkem, hovezi maso na kari, hovězí maso recepty, maso na kari, recepty z hovězího masa, maso s pórkem, recepty hovězí maso na kari, recepty z hovězího, hovězí maso recept, hovězí maso s rýží, hovezi na porku, hovězí maso na na kari, hovezi na kari s ryzi, hověží čína na kari, hovězí maso, mlete maso s porkem, marinování hovězího, doba marinování hoveziho masa

Suroviny:
hovězí zadní, pórek, víno bílé, bujón, olej, cukr, koření kari, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu