Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsíčka na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 225 kJ /
293 kcal
Bílkoviny1,24 g
Tuky0,83 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky. Krok 2: Z pomeranče nastrouháme kůru a potřeme s ní prsa. Vložíme je do ploché nádoby. Krok 3: Česnek a šalotku nasekáme na jemno a nasypeme na prsa. Přidáme bobkový list. Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu a polijeme prsa. Přilijeme víno a necháme marinovat minimálně 1 hodinu. Krok 5: Prsa vyndáme a necháme důkladně okapat. Krok 6: Marinádu nalijeme do malého hrnce, přilijeme balzamikový ocet a přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud se nezredukuje na polovinu množství. Krok 7: Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme pepřem, solí a cukrem. Krok 8: Přidáme rybízové želé a vaříme 1 - 2 minuty, až omáčka zhoustne. Krok 9: Kachní prsa položíme na sucho rozpálenou pánev a pečeme až je kůže křupavá. Stáhneme plamen, obrátíme a dopečeme. Krok 10: Maso nakrájíme na plátky a přilijeme omáčku.

Zveřejněno 13. 4. 2012

Poznámka autora Dooga

Recept je Z. Pohlreicha.

Biopomeranč a rybízové želé jsem na maloměstě nesehnal. Nahradil jsem proto řádně vydrhnutým pomerančem a rybízovou marmeládou. Chuť byla výborná.

KL - kávová lžička

PL - polévková lžíce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gg43

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gg43

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dneska jsem dělal. Mám jen pár poznámek či dotazů a postřehů.
Taky jsem zapomněl na rybízové želé apoužil rybízový džem, ale omáčka nezhoustla, dle obrázku myslím jako u tebe. Ale v originálu to má být hustší přeliv čistě na maso, proto je tam to želé.
Pak ještě dle receptu jsem nesolil maso, nicméně to pak bylo trochu méně slanné. Možná i díky té nepovedené omáčce, která to má právě nahradit to solenní masa. No mám már poznámek do příště až budu dělat znova, každopádně sme to všichni s chutí snědli.
Jen vymyslet vhodnou přílohu je obtížnější.

:-KDooga Kombinace sladko slaná to je skvělá volba,ještě jsem kachnu na pomerančích nejedla ale tento recept stojí za zkoušku,moc hezky nafoceno:yes:uložím a vyzkouším...:yes:

Parádní bašta:-p+:yes: a super foto:yes:

Vašíku to musela být dobrota:-p+:yes::-K

Úžasné :-O:-p;-):yes:

Superka, moc pěkné, také jsem si při 200 rcp., dávala záležet jako Ty:-));-):-):yes:

Bibinka: Taky jsem si dal záležet - je to můj 100. recept.;-)

Dooga: moc pěkný a vymazlený recept, vypadá hodně jedle a zaručeně jedlý bude:-p;-) Máš jasnej kulatej 1O.bod:yes:

Dooga:
... super:yes:
V Brně, teď ale máme vše modro-bílé :-D:-D:-D teda kromě talířů:-))

:yes::yes::yes::-p

Dooga: jj, už jsem si Tě uložila ;-):yes:

:yes:nádhera.;-)

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:,hned bych si dala,vypadá to náramně :-p:-D

zizala: A je výborná. Nekecám.;-)

Ta omáčka vypadá vyloženě lákavě :-p

Tématické fráze:
kachní prsíčka podle pohlreicha, kachní prsíčka pohlreich, kachna na pomerančích pohlreich, kachní prsa recept, kačení prsa, husí prsíčka pohlreich, kachní prsíčka, kachni prsa pohlreich, recepty na kachní prsíčka, kachni prsa, kachni prsicka recepty, kachni prsa podle pohlreicha, husí prsa na pomerancích, příprava kachní prsou na pomerančích, kachní prsíčka recept, kaceni prsicka, kachní prsa s pomerančem, kachna na pomerančích recept, kačení prsa recept, kachní prsíčka recept pohlreich

Suroviny:
prsa kachní, pomeranče, česnek, cibule šalotka, víno červené suché, bobkový list, ocet balsamiko, cukr, želé na dorty, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu