Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zanidan zanidan

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 794 kJ /
2 341 kcal
Bílkoviny30,81 g
Tuky74,56 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy376,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynout asi 30-45 minut. Krok 2: Veškeré suroviny na posypku smícháme dohromady a propracujeme rukama. Krok 3: Po vykynutí rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou. Krok 4: Pečeme na 180°C do zlatova, zhruba 20 minut. Krok 5: Po upečení potřeme přepuštěným máslem a rumem do voňava.

TIP: Koláče plné ovoce - oblíbené recepty

Zveřejněno 15. 4. 2012

Poznámka autorky zanidan

Pokud chceme těsto na pizzu nebo langoše, tak do základu místo cukru dáme 1 lžičku soli, pak místo ovoce dáme, co máme rádi na pizzu a dáme péct a pokud na langoše, tak nic nedáváme a dáme péct samé těsto do zlatova a po upečení potíráme rozetřeným česnekem se solí a troškou vody a opět dáme to, co máme rádi.

Vše opravdu chutná báječně a i ostatní členové rodiny, co nemají naši dietu, tak to jí s náma, že jim to chutná víc než normální.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OKW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OKW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Testo jsem mela super, ale brutaaaalne lepi.. cim ho prosim potrit, aby nelepilo? Mouka nefunguje . Dekuji

Mám dotaz udělal jsem těsto dle receptu ale moc nenakyne a další problém jaké skladování doporučujete na max1 den ale potřebuji aby se těsto dalo hned zpracovávat. Děkuji;-(

Jsme důkazem, že po bezlepkové dietě se nehubne. :-)))))) Tedy první 3 měsíce s dietou při asi 20ti alergenech (z nichž jeden je lepek) jsem zhubla, protože nevíte, co jíst. Pak si zvyknete a můžete vesele papat i nabývat na váze. Bezlepková dieta není redukční dieta. (Naopak mohou směsi na pečivo obsahovat více škrobů tj. složitých cukrů.)

Zdravím dá se udělat bezlepkové těsto aby se dalo roztírat nebo vyvalovat rukami lehce a chovalo se jak s normální moukou?? aby se nemusel používat váleček ?? děkuji

zanidan: Píšete to hezky. Držet bezlepkovou dietu, protože mám lepkovou intoleranci nebo celiakii, je docela obtížné, zvláště když se člověk nestravuje doma. Držet bezlepkovou dietu, pokud jsem zdravý člověk, je podle mého názoru naprostý nesmysl!

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dobrý den,
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?

Zuzka.V: těsto dělám už několik let a nikdy sem beton nemela ;) nechávám kynout cca 50-60 minut.

Děkuji za super recept. Dnes jsem dělala langoše a povedly se na jedničku. Jen jsem si recept trochu upravila. Místo vody jsem dala mléko - 215 g podle bezlepkové směsi, kterou kupuji na pizzu z bezlepkové pekárny ve FM a mouky jsem smíchala co dům dal... Dle mého názoru je hlavní, aby byla alespoň polovina od výrobce Schar. :-)

lenkA: tady ale nemáte psáno že je to těsto na kynuté koláče... tohle těsto je řidší a roztírá se silikonovou stěrkou a často máčíme ve vodě. Na kynuté koláčky je úplně jiné těsto, budu se snažit dnes tady vložit receptík na vdolečky ;) Jinak těsto je opravdu vhodné jen jako nakynutý koláč na plech, nebo pizzu a nebo jen tak se upeče na plechu a maže se jako langoš a těsto tvrdé není, je krásně křupavé a opravdu výborné... ;-)

Dobry den, zacinam pect a varit bez lepku. Vcera bsem zkousela kynute testo a udelala jsem z nej makove kolacky. Testo bylo ridke a lepilo se jak rozehrata zvykacka. Misto suseneho drozdi sem dala cerstve. Pekne vykynulo. Ale kolacky byly tvrde jak beton. Nevite kde byla chyba? Jinak vse podle receptu a postupu..

TerezaVe: my děláme stále a pořád s tolika vody co mám ja v receptu a těsto mi naskočí na 2-3 násobek a je perfektní. Nic bych na tom nezměnila, ale každého věc, pokud vám více vyhovuje míň vody klidně si dejte ;)

Těsto na pizzu výborné viz http://www.toprecepty.cz/recept/41611-pizza-italsk..., ale použili jsme také méně vody (180 ml) a dosáhli jsme požadované konzistence.
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.

Recept na koláčky jsem si vytiskla z mimibazaru, zítra vyzkouším. Díky. ;-)

zizala:mám ted problémy s krční páteří , točí se mi hlava, tak to ted nemůžu vypisovat,ale můžeš to tu dát ty, mně to nebude vadit :) budu jen ráda :-K

zanidan: Tak ty vdolečky dej jako nový recept, tady v komentářích si odkazu moc lidí nevšimne ;-)

dy je odkaz na ty vdolečky uvidíme jestli to někdo smaže nebo to nevadí... www.mimibazar.cz/recept.php?id=85548

ivana lacmanová: Dobrý den, recept máte zde napsaný ;) je to na kynutý koláč ;):-K:-D

Zobrazit starší odpověď

Ivana:Pošlete mi prosím meilík a já vám ho pošlu je to na mimibazaru a tak nevím jestli se to tu může zveřejňovat... Děkuji za úochopení a jsem moc ráda že Vám těsto chutná :) :-K

Dík za recept, hned jsem jej vyzkoušela a je výborný! Mylela jsem, že bezlepkově nelze udělat dobré kynuté těsto, dle přesvědčila jsem se o opaku. Recept na vdolečky nezveřejníte? Díky. Ivana

Zuzka:to těsto má být takové jak je psané v receptu, vůbec tam nepřidávejte žádnou mouku....a vykyne taky pěkně i tak...langoše se nesmaží taky se to celé rozetř na plech, ale nic se tam nedává a jen se upeče samotné těsto, pak se rozkrájí na 6 dílů a jsou z toho takové langoše a potřeme česnekem utřeným se solí a vodou a dáme co kdo má rád, moje děti nemají dietu,ale řeknu Vám že nikdo u nás nechce už nic z normální mouky jen z té mojí :D vše co doma pečeme všem chutná daleko více jak z té normální :D a buchty dělám většinou z těsta na vdolečky....:-K

Dobry den, testo jsem vyzkousela, ale musela jsem pridat tri poradne lzice mouky, bylo to hrozne tekute :-O ale pak po pridani mouky uz to slo,ale taky zadna slava :-S nechala jsem kynout asi hodinku, a pak "natrela" na plech a musim teda uznat, ze to bylo nejlepsi testo, co jsem kdy v bezl. diete ochutnala, díky za tento recept, zitra budu delat zas,jen by me zajimalo, jak z toho pecete ty buchty nebo smazite langose,kdyz je to tak ridke :-? Nebo co jsem udelala spatne ja? ;-)

Zuzka:Dekuji Zuzi, taky z tohohle receptiku delam kde co i ty ceske buchty, ikdyz ted jsem prisla na neco noveho. Testo na svatebni vdolecky tak pokud budete mit zajem napiste mi na meil zanidan@seznam.cz:-K

Zanidan, moc díky za tento recept.Těsto je super a dělala jsem z něj i české buchty a byly vynikající.:yes:

Martina: Asi jste se špatně dívala, není to mléko, ale voda a té mouky není málo. Je to super těsto. Kdo chce vyzkouší kdo nechce ať nezkouší, já taky nesrovnávám jiné recepty s mými. Každý recept je přece originál od toho daný v gramáži, aby byl tak jak má. Tohle těsto se jen zamíchá a dá vykynout do trouby na 50°C. Taky Vám tady nikdo netvrdí, že je to klasické kynuté těsto na české buchty apod.

Mám jednu otázku. Není tam té mouky málo, v poměru k 250ml mléka? Mám druhý recept, kde je na 500g mouky 250ml mléka.

Iljusa: Iljušo, kdepak, to bych nekoupila, přivezla mi jí dcera 400 g, její přítel má bezlepkovou dietu;-), tak jí tu mouku pro mne věnoval, je moc hodný:yes:

Bibinko, to sis kvůli receptu a fotce koupila mouku za cca 110 kč?:-O

zanidan:Zanidan, moc velký rozdíl od normálního těsta není a dobře se mi s ním pracovalo, ještě jsem nikdy nedělala, tak jsem vyzkoušela na koláč. Dávám 3.bod:yes:

Děkuji za komentáře :) nenašla jse tu zařazení na bezlepkové tak jsme to řadila sem,mám plno dobrých receptíků a bud je sem postupně dávat .Dala jsem tu i bezlepkový chleba který je i pro lidičky s alergií na obiloviny jako jsem já a je taky bez mléka a chutná jako normální.Tak ho zkuste taky :):-K

Zanidan: také tě vítám a je prima ýe pomůžeš rozšířit receptíky této dost nepříjemné a složité diety. Jen mám návrh, přeřaď to do kategorie Deity a Bezlepkové, tam to lidičky s touto dietou najdou lépe, případně prosím moderátory, aby přeřadili. Jinak prima ;-):-p:yes:

Zanidan, vítám Tě mezi námi! Bezlepkových receptů tady zatím moc není, takže se opravdu hodí. Bzl langoše jsem ještě nezkoušela, všechny recepty, co mám, obsahují mléko, které nesmím, takže tyhle určitě brzy otestuji :-) Těším se na další receptíky :-p

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
bezlepkove kynute buchty, bezlepkové recepty, recept na bezlepkovou pizzu, těsto na bezlepkovou pizzu, bezlepkové těsto, bezlepková kynutá buchta, kynuté bezlepkové buchty, bezlepkove kynute kolace, bezlepkové koláče recept, bezlepková pizza ládi hrušky, pizza z bezlepkove mouky, langoše z kynuteho testa, kynuté těsto z kukuřičné mouky, bezlepková těsta, langoše z kukuřičné mouky, kolače z bezlepkove mouky, bezlepkový chleba jako normální, bezlepková mouka na pizzu, kolac z bezlepkove mouky, bezlepkový koláč z kukuřičné mouky

Suroviny:
mouka bezlepková, voda, cukr, olej, droždí sušené, ovoce, máslo, cukr moučkový, mouka rýžová, rum, ghee

Přidat fotografie receptu