Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová placka s chutí Itálie

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie546 kJ /
131 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky3,90 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Necháme chvíli stát, potom z nich vymačkáme vodu, kterou zachytíme. Až se usadí škrob, vodu slijeme a škrob přidáme zpátky k bramborám. Osolíme, mírně opepříme, vmícháme olivy, rajčata a na kousky natrhanou bazalku. Krok 2: Na nepřilnavé pánvi zahřejeme trochu oleje, rozprostřeme na ni bramborovou směs a rukou trochu umačkáme. Na mírném ohni smažíme, dokud nezačnou zlátnout okraje. Potom placku otočíme a dosmažíme i z druhé strany. Krok 3: Podáváme horké, bez další přílohy (velcí mlsouni si mohou na talíři posypat parmazánem).

Zveřejněno 15. 4. 2012

Poznámka autorky Danca

Tuhle lehoučkou mňamku jsme měli včera k obědu,bohužel jsem neměla čas vyfotit... tak snad příště...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová placka s chutí Itálie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OL9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová placka s chutí Itálie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OL9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Evi, moc děkuji za fotku, je hodně lákavá!:-K A představte si tu náhodu, mám tohle jídlo v plánu na zítra (co taky jiného v tom horku, než nějakou lehkou rychlovku!) Myslela jsem, že fotku udělám a přidám, ale už není třeba, tahle je bezkonkurenční!!:yes::-K

eva hubova::yes::yes::yes::-K

eva hubova:Evi, měla jsem tenhle recept v merku, určitě taky udělám, ale nemám už sušená rajčata. Krásné foto;-)

Jednoduché, rychlé a moc dobré:-p:-p přidávám foto a:yes:+7

1974andrea: Děkuji za informaci. Ještě že tu máme Tvoje zkušenosti.

Eliza:Drží to pohromadě jenom tím škrobem, který se tam ponechá. Švýcarské rosti se dělájí taky pouze z brambor a drží. ;-)

Od rána přemýšlím, čím ty nastrouhané brambory drží pohromadě, aby vznikla smažená placka...:-O. Jinak se mi složení surovin zamlouvá víc než hodně, všechno použité máme rádi a často používáme.
Jen pořád nevím, jestli v těstě nechybí trošku mouky, případně solamylu a jedno či dvě vajíčka...
Ale třeba to bude držet pohromadě i tak.

AniCiz: já jsem měla naložená v oleji, ale myslím si, že ani těmi "jen" sušenými nic nezkazíš:-)

já jen jestli ta rajčata jen sušená,nebo v oleji..sušená čistá mám..:yes:

Recept se mi líbí:-p+:yes:

pekné...

Danca:Díky za rychlou odpověď;-)

Brambory jsem strouhala na "okurkovém" struhadle, tedy takové hrubší nudličky :-)

To bych taky mohla zkusit. :yes: Jen se chci zeptat, jestli brambory nastrouhat najemno nebo nahrubo?

Vyzkoušíme :yes: U nás "jede" všechno, co má italskou příchuť :-p:-8

Tématické fráze:
švýcarské bramborové placky, švýcarské placky, italská bramborová placka, placky rosti, italské placky, bramborová placka, svicarsky bramborova placka, bramborovã© placky recept, italská placka brambory, bramborová placka škrob, italská placka z brambor, italske placky s bramborem, bramborové placky, bramboráky švýcarské, bramborove placky italske, škrobovré placky, švýcarská bramborová placka, bramborové rosti, moučné placky, švýcarské placky rosti

Suroviny:
brambory moučné, rajče sušené, olivy černé, sůl, pepř, bazalka čerstvá, olej

Přidat fotografie receptu