Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Narozeniny či jiné oslavy by se těžko mohly obejít bez oblíbeného dortu pro oslavence. I když někdo ze zdravotních důvodů nesnáší lepek, neznamená to, že by se musel svých oblíbených moučníků vzdát.

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zanidan zanidan

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 636 kJ /
1 347 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 558 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy208,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Oddělíme bílky od žloutků. Krok 3: Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny. Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Krok 5: Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 6: Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu. Krok 7: Těsto urovnáme do formy, kde jsme na dno vložili pečicí papír. Strany nevymazáváme, lépe drží tvar. Krok 8: Pečeme v mírné troubě asi 160 °C do zlatova. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 9: Po upečení ihned kolem dokola ořízneme nožem kolem formy. Pak vyklopíme, papír sloupneme a dort prořízneme nití na 2-3 kola. Dort je hodně vysoký a moc dobrý.

Videonávod: Jak prokrojit dort na pláty

Zveřejněno 15. 4. 2012

Poznámka autorky zanidan

Pokud chceme ořechový, tak ubereme na mouce 50 g a místo toho dáme 50 g mletých oříšků. Zdobíme a plníme dle vlastní fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OPO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OPO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (49)

zanidan: Takže hlásím, že dort je asi nejlepší s 220 g mouky. Přidala jsem 3 vrchovaté lžíce holandského kakaa a bylo to nejlepší dort, co jsem kdy měla. K tomu čokoládový krém.
Moc děkuji za recept :-K

zanidan: tak to se omlouvám, pokud jsem se vás tím dotkla. Ale abyste mi věřila, vložila jsem do fotografií pod recept foto, kde jsou vidět suroviny přesně tak, jak jste je vložila.
Není pravda, že od počátku byla gramáž 200 g mouky, nikdo z nás svévolně recepty nepřepisuje.
Zítra přidanou fotku smažu, je u receptu jen proto, ať se můžete podívat.
Hezký den :-K

cathleen (moderátorka): upravila jsem zpět jak to někdo přepsal. Je mi to jedno . Od začátku byla gramáž jiná. 4 vejce, 200gr. Cukru, 200g mouky. Že to někdo přepsal z vás to nechápu. Příště už žádný recept nevložím. Jsem cukrářka. Hezký den.

Bacilek: děkuji. Doplním to do receptu jako možnost rozpětí množství mouky, aby video souhlasilo s receptem ;-)

cathleen (moderátorka): funguje to i s temi 250 g :-D

zanidan: taky to nechápu - vidíte, natočili jsme podle toho i video, a to už se opravit nedá :-( Natáčela to paní, která BZL peče - a v pohodě.

zanidan: dekuji, dala jsem 250 g a byl ok, priste zkusim dat mene. Treba bude jeste lepsi.

cathleen (moderátorka): tak to nechápu, protože celý život ho dělám takto .

zanidan: musím vás opravit - i v původní verzi receptu z r. 2012 jste sama uvedla a napsala 250-280 g mouky. Nikdo vám v gramážích nic nezměnil, až vy sama teď.

Bacilek: jsem moc ráda, že se povedl. Jen mi někdo změnil poměr surovin. Má být 200g mouky. Už jsem opravila. Pak je nadýchaný. :-K :-*

Výborný recept. Dort byl skvělý i 4. den od upečení. Děkuji za skvělý recept. :-K

Opravdu výborný dort :yes:. Použila jsem 200g bezlepkové mouky Freee samokypřící bílá směs +50g mletých oříšků. Namazala půlky višňovou marmeládou a naplnila vanilkovým krémem a celými borůvkami. Dort jsem pak pomazala druhou půlkou krému a celý posypala mletými oříšky. Moc děkuji za skvělý recept. Už nebudu péct jiný <3. Přidala jsem fotky.

Dobrý den, našla jsem váš recept a jen jsem se chtěla zeptat: 0,5 prášku do pečiva jak píšete , tím myslíte půl sáčku? A jakou zn.vanil.pudinku na krém používáte? Moc děkuji za odpověď....:-)

srettka: Děkuji za info, (ano mám celiaki, ne alergii) moc jste mě potěšila, pořád vše pečlivě dodržuji a řeším, ...no a vidíte tohle mi tedy žádný z doktorů neřekl...:-):-):-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dobrý den,
prosím, na jak velkou formu je uvedené množství? Budu dělat svůj první dort vůbec, takže nemám zkušenosti. A chtěla bych udělat i malý bezlepkový navíc pro taťku celiaka. Děkuji.

zanidan: Dobry den, lze použit i jinou bezlepkovou mouku?? Děkuji

Zobrazit starší odpověď

Děkuji za recept. Dort je opravdu výborný. Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Stačí těsto dávat lžičkou na pečící papír a pak hlídat troubu, aby byly Hezky do zlatova.

Tématické fráze:
bezlepkový dortový korpus, bezlepkovy korpus, dortový korpus bezlepkový, bezlepkovy piskotovy korpus, bezlepkový ořechový dort, bezlepkový dort recept na pečení, bezlepkový ořechový dort recept, bezlepkové pečení recepty, bezlepkový korpus recept, bezlepkový piškot, recept na bezlepkovy korpus, korpus bezlepkový, dort z bezlepkove mouky, bezlepkovy piskot na dort, bezlepkový ořechový korpus, bezlepkové piškotové těsto, bezlepkovy babovka, bezlepková bábovka, ořechový korpus bez mouky, dortový korpus z bezlepkové mouky

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka schar mix c, voda, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu