Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí s lilky a cuketami

Říká se, že pro přípravu hovězího masa potřebujete mít zkušenosti. Nebojte se pustit do našeho receptu i pokud jste začátečník, postup je snadný a výsledek vynikající. Měkoučké maso dušené se zeleninou a vonící po bazalce si jistě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 705 kJ /
646 kcal
Bílkoviny124,06 g
Tuky8,31 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy16,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, posypeme bazalkou a v hrnci ze všech stran orestujeme na rozehřátém oleji. Dáme stranou a udržujeme v teple. Krok 2: Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, poté rajčata i s nálevem. Přidáme malý kousek cukety nastrouhaný nadrobno (hezky zahustí omáčku). Krok 3: Vše ochutíme bazalkou, solí a pepřem a pár minut společně dusíme. Krok 4: Poté přidáme kousky masa, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 90 minut, podle potřeby můžeme lehce dolévat vydušenou vodu. Krok 5: Po této době vypneme sporák, přidáme lilek a cuketu nakrájenou na kousky a ještě necháme v hrnci cca 20 minut dojít. Maso se krásně rozpadne a zelenina získá pikantní chuť.
Můžeme jíst ihned, ale lepší je až druhý den.

Zveřejněno 15. 4. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí s lilky a cuketami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLp4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí s lilky a cuketami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLp4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Super:yes::-p:-K

tohle je podobny receptu moji mamky, jen ho dela s rajcaty a paprikama. Je to jedno z nejlepsich jidel, takze davam boda a vyzkousim:yes:

:-p:yes:

:-p+:yes:

:-p:yes::yes:+

To může být také dobrotka;-):-K:yes:

Já bych si dala, taky ráda přidávám cuketu a rajčata k různým druhům mas. :yes:

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí s cuketou, lilek s cuketou, hovězí s lilkem, dušený lilek, hovězí maso s cuketou, hovezi kostky s lilkem a cuketou, hovězí maso s lilkem, dušené hovězí s lilkem, hovězí lilek, dusene maso s cuketou, dusena cuketa s lilkem, hovězí s lilkem a cuketou, hovězí a lilek, lilek hovězí, dušený lilek s cuketou, dušený lilek recepty, lilek hovezi maso, lilek a hovezi, lilek duseny, recepty hověží maso s cuketou

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, rajče, šťáva rajčatová, cuketa, lilek, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu