Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem

Dozlatova usmažené bramboráky jsou krásně křupavé a voní po česneku a majoránce. Naplňte je uzeným masem, zelím a sytý nedělní oběd, po kterém se všichni budou moct utlouct, je na světě.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 358 kJ /
2 954 kcal
Bílkoviny115,21 g
Tuky132,77 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 449 mg
Sodík 6,05 g
Sůl14,31 g
Sacharidy305,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso uvaříme ve vodě (z vývaru můžeme udělat polévku). Zelí podusíme a ochutíme, tak jak jsme zvyklí. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, či robotu. Chvilku je necháme stát, aby pustily vodu. tu vylijeme a ještě brambory trochu ručně vymačkáme. Krok 4: Přidáme vejce, mléko, česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, mouku, polovinu překrájeného zelí a polovinu uzeného masa, nakrájeného na menší kostky. Krok 5: Už jen osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, nasekanou pažitkou a dobře rukama promícháme. Krok 6: V pánvi na rozpáleném tuku smažíme dozlatova z obou stran placičky, silné zhruba 0,5 cm. Krok 7: Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku, která z bramboráků odsaje přebytečný tuk. Krok 8: Ještě teplé bramboráky proložíme připraveným zbytkem zelí a zbytkem uzeného masa a servírujeme na talíř. Můžeme obložit zeleninou.

Zveřejněno 17. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kmw8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kmw8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

:yes: Dobrá obmena bramborákov. ;-) Peidávam foto. :-K

Naprosto nesmyslné dávat to maso i zelí ještě do brambor, když to mám jako přílohu. :-((

emeritnicelnik: asi se nudíte,že;-);-)vyzkoušejte,možná se budete divit jaká je to dobrota,ale jen kritizovat to umí každý;-)čekám na fotečku Vašeho výtvoru:-D:-D

tečou nám sliny :-Q:-D,takže uzené i zelý máme :yes:;-) ,tak zítra k obědu <3 ,děkujeme za mnamozní receptík :yes:;-):-K:-K

Kelisova: Bude mi ctí;-)

Majka8:Majko, za zkoušku by to stálo, ale to uzené nakrájej na menší kousky, jinak by to neměl být problém-šla bych do toho a pak písni;-)

Bibinka:Mám dotaz,šlo by vše smíchat dohromady a upéct?Právě se na to chystám,dala jsem si obvařit maso,zelí mám z Lídlu,tak mně to jen napadlo,jestli by se to dalo jíst:-D

Eliza: hned jsem si říkala, že to bude nějaká 1.třída masa:yes:;-) a ono přímo z komína, tak to muselo být přímo lahodné:-p

Bibinka: To si představ, je "bůček z komína" z prodejny Český grunt. Většinou je takto libový a tak fantastická chuť...:-p

Eliza:Elí, krásné fotečky a díky, že jsi to udělala a doufám, že jste si pochutnali...to uzené vypadá báječně a pěkně libové:yes:

Bibinko, poslala jsem Ti fotky a bod.:yes::-)

Bibinko já to dělávám se syrovým nadrobno překrájeným kyselým zelím,uzeninu dávám,jakou zrovna lednička nabídne:-DS tím podušeným budu muset vyzkoušet také:yes:Fotečky se Ti krásně povedly:-K+:-p:yes:

Bibi mňááám:yes::yes::-))

Danca: možná právě proto;-):yes::-)

Notoricky známý recept, nechápu ten úžas tady :-O. Ale fotečky jsou hooodně povedené!!!:yes:

:-p:-p:yes:

:yes::-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bramboráčky s uzenym, cmunda s uzeným masem, bramborák s uzenym, bramborák s uzeným na plechu, uzené maso recepty, bramboráčky s uzeným masem, uzené s bramborakem, bramborák se zelím, recepty s uzeným masem, bramboraky se zelim, bramborak s kyselim zeli, uzené v bramboráku, bramboráčky se zelím a uzeným, bramborák na plech s uzeným, uzené s bramboráky, bramboracky s uzenym a zelim, uzené maso se zelím, uzené maso s bramborákem, cmunda se zelim a uzenym masem, bramborák s kyselím zelím

Suroviny:
brambory, bůček uzený, zelí kysané, vejce, mléko, česnek, cibule, mouka hladká, majoránka, pepř, sůl, olej, pažitka

Přidat fotografie receptu