Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachovka s kroupami

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 504 kJ /
2 033 kcal
Bílkoviny90,61 g
Tuky128,44 g
Vláknina13,47 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 16,87 g
Sůl45,54 g
Sacharidy122,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách přes noc namočíme. Na druhý den jej scedíme a dáme vařit do půl l vody s masoxem. Krok 2: Na 1 lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme mouku a petrželku, nebo medvědí česnek a zalijeme již uvařeným hrachem i s vývarem. Krok 3: Kroupy uvařímě do měkka, zcedíme, propláchneme a přidáme do vařící polévky. Krok 4: Žloutek rozmícháme v mléce a přilijeme do polévky. Krok 5: Osolíme, opepříme podle chuti. Můžeme přidat 2 špetky majoránky a 2 stroužky česneku.

Zveřejněno 20. 4. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Dia kuchařka nejen pro diabetiky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XnZV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XnZV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

vera1234: no, není to sranda.;-)

dělám vývar z kostí v něm vařim hrách ale jinak recept :yes::yes: vařit zdravě a dia je dnes hrůza mám to 4*doma:-K:yes:

PatkovaKaterina::-D:-D:-D:-D:yes:

Půl třetí v noci,já mám shodit 20 kg.Místo toho slintám nad Jančinými recepty a kynu jen z pohledu na ně.Super receptik:-p:-p:yes:

:-p:yes::yes:

Anna Kocikova: protože jsi noční můra, jako já!:-D

Proč musím zrovna já čučet hoďku po půlnoci na tuhle fajnovku:-O;-)Mňam:-p:yes:

Tématické fráze:
hrách pečený s kroupami, namočení hrachu, hrachovka 2012

Suroviny:
hrách, mouka hladká, olej, cibule, kroupy, žloutek, petrželka, sůl, pepř, mléko, masox, česnek, majoránka

Přidat fotografie receptu