Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 169 kJ /
1 474 kcal
Bílkoviny123,17 g
Tuky54,79 g
Vláknina25,38 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy71,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Krok 2: Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření. Krok 3: Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými a oloupanými jablky. Krok 4: Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, po zhoustnutí zalijeme vínem, prošleháme a provaříme, vše přecedíme, včetně jablek. Kdo chce, může jablka vyndat spolu s masem. Krok 5: Přidáme brusinky a plátky žampionů, necháme chvilku povařit a dochutíme solí, event. čerstvě drceným pepřem. Krok 6: Na talířích doplníme plátkem citronu a brusinkami. Krok 7: Podáváme s houskovým, či bramborovým knedlíkem nebo jako já, se špeclemi.

Zveřejněno 21. 4. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: František Moravčinský, Ona Dnes- čtenářské recepty.. upraveno.

Tímto zdravím do Plzně a děkuji za vynikající oběd. byla to má "zvěřinová" premiéra a kupodivu zdařilá :-)

P.S. připravovala jsem v pomalém hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/532X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/532X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Krásný receptík a už dlouho mi zabírá místo jedna celá kýta v mrazáku tak to rozdélíme jedna pulka bude divočák na hořčici a druhá pulka s jablíčky ! Ty žampiony ,ale osmahnu na másle a pak je přidám k omáčce. Manžel nesnáší když jsou jenom tak uvařené.:-O:-D;-)

tak, aby bylo jasno, kance nemaje vrazila jsem vepřovou plec (neb i to hovězí se mi nějak vypařilo nebo vymrazilo) nicméně rodina mlaskala a tak posílám dík i když v originálu to bude určitě o něčem jiném:yes::-D ale to jim doma neřeknu

rebeka:;-(;-( to nestihne;-(;-(

nofrona::-D:-D pošlu v kastrůlku.. ale ať pohne, už je tam tak max. jedna porcička;-):-D

:-Shm musím se té Áji propašovat do batohu:-D:-D.
Krása:-p:yes:

1974andrea::-D:-D:-D:yes::yes: je mi to jasné.. ale pro mě je to vzácnost:-8;-):yes:

rebeka:Já vím, jsi hodná:-K, ale jen si kance nech, sám mám dost;-):-))

1974andrea: nima problema:-D:-D;-):yes:

rebeka:Že bys mi něco uvařila a přivezla v rendlíčku?:-))

všem moc děkuji za zájem:-K:-)

1974andrea: moc děkuju, neboj, Kromcl to jistííí :-D:-D:-D;-):yes:

Moc krásné a určitě výborné:-p:yes::yes:

krása, moc se mi to líbí:yes::yes::-)):-K

To vypadá moc dobře :-p:yes:

No páni:-O, tak tys to vařila pro mě a já zapomněla přijet, viď:-D:-)). A koukám, že se i zadařilo a pošmákli jste si. Jsem moc ráda, že jsem ti umožnila konečně ochutnat kance;-) a těším se na další výtvory:-)):yes:

Jana Remkova: Jani, já jsem měla taky obavy.. ale masíčko se jen rozsýpalo a celé dohromady to sklidilo úspěch i u mých spolustolovníků;-)
díky všem:-)

Kde mám vzít toho divočáka?:-S Naďo, nádherné jídlo, já jsem divočáka měla, ale nějak mne neoslovil. Nicméně, to neznamená, že bych ho nezkusila v jiné úpravě;-)

Colombo65: pane mistr:-8 děkuji;-):-) budu se snažit:-8:-D

Zase jedna dobrota ve stylu WILD chro-chro;-);-);-)
Blahopřeji k premiéře a jen tak dál :yes:

Miquel: je mi ctí:-K:-K že se ti líbí;-)
časopis:-O:-?:-? asi žádný, resp. špatný.. je to přece jen bez fotopostupu a stále stejný talíř se čtyř světových stran:-8:-D:-D:-D
děkuju moc:-K:-K:-)

Budu se opakovat:-8 krásné profesionální fotky :yes: Jak se jmenuje časopis se kterým spolupracuješ:-?

m.: špatný den;-):-? už jste, myslím, psal(a) i koment u mého salátu.. něco proti mě máte:-? nebo něco není jasné, co se receptu týče:-? ráda vysvětlím;-)

Tady je naprosto vidět "fotopostup", talíř vyfocený ze 4 stran:-8 U jiných to vadí, tady ne.

rebeka:Rebí, k premieře ti gratuluji, je velmi zdařilá;-),škoda,že nenatrefím na kance(i když je jich zajisté dost:-D)Dávám ti 5.bod.:yes:

Rebi, to by mi moc chutnalo.:yes::yes: Laďka provokuje s hřibky, když je má, co?:-D Kdyby je neměla, ani žampionky by nevadily:-D:-D

holky, vy jste táák hodné:-8:-)

spagetka: klidně i hříbky;-):yes:

Tý brďo, mňááám.Malinko mi tam vadí žampiony, ale já si dám hříbky. Můžu, viď :-D:-p:yes: a špecle nemaj taky chybu

;-)zdařilá premiéra zvěřina je výborná a ty máš bodíka:yes::yes:a je mi ctí, že je první

Tématické fráze:
divocak na cervenem vine, kanci medailonky na vine, kanci kyta na vine, kančí kotleta na víně, kanec na víně, recept kančí kýta na víně, kančí plec na víně, kanci guláš na červeném vine, recepty kančí kýta na víně, kanec na cervenem vine, kančí guláš na víně, kanec na jablkách, divočák na brusinkách, divočák na jablkách, kančí kýta s jablky, kančí s rýží, guláš z divočáka na červeném víně, jablka na víně, maso na jablkách kanči, kančí recepty

Suroviny:
kýta kančí, olej, cibule, jablko, žampióny, tymián, koření hřebíček, mouka hladká, brusinky, citron, pepř mletý, bobkový list, jalovec, koření divočina, víno červené suché, sůl

Přidat fotografie receptu