Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový moučníček

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Evik83

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 20ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 696 kJ /
5 903 kcal
Bílkoviny95,29 g
Tuky293,18 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 532 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy714,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vajec, cukru, vlažné vody, oleje ,mouky, kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct, poté necháme buchtu vychladnout. Krok 2: Mezitím si připravíme krém: vyšleháme máslo a cukr moučku, přidáme tvaroh. Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém, na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu. Krok 3: Dáme vychladit. Vychlazená je naprosto dokonalá. Dá se dělat i ze zamrazených jahod (dělávám během roku také, ale ty pak pustí šťávu, takže je to více rozteklé, nejlepší je z čerstvých.)

Zveřejněno 21. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový moučníček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OgB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový moučníček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OgB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p:-):yes:+

Moc se mi líbí, je docela jednoduchý:-p

taky jsem dnes dělala..jahodový, ale jiný.. tohle bude dobrota:-p:yes::yes::-)

Tématické fráze:
buchta ze zamražených jahod, dnes nejnovější moučníčky s ovocem, koláč se zamrazených jahod, moučníčky, nejlepší moučníčky, babicovy dobroty recept na jahodovou buchtu, dobroty z jahod

Suroviny:
vejce, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krupice, kakao, máslo, cukr moučkový, tvaroh, čokoláda hořká, jahody

Přidat fotografie receptu