Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 764 kJ /
2 573 kcal
Bílkoviny216,11 g
Tuky117,29 g
Vláknina20,24 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,27 g
Sacharidy76,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme přísady na marinádu. Krok 2: Nakrájené maso si osolíme, opepříme, přidáme do připravené marinády. Maso necháme marinovat přes noc. Krok 3: Maso vyndáme z marinády, marinádu si uchováme. Krok 4: V hrnci vhodném do trouby opekáme maso po částech. Každou opečenou dávku masa vyndáme na talíř. Krok 5: Do výpeku po mase dáme mouku a mícháme, přilijeme marinádu a vývar. Krok 6: Za stálého míchání přivedeme k varu, vrátíme maso, přidáme sušená rajčata. Krok 7: Přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté ne 160°C doměkka. Hrnec odklopíme, přidáme olivy, je-li potřeba, tak dosolíme a pečeme ještě asi 20 min.

Zveřejněno 21. 4. 2012

Poznámka autorky suslajda

Doba pečení záleží na troubě a kvalitě masa.

Zdroj Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Okz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Okz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

alikul: děkuji :-K

Bylo to výborné. Jen jsem nedala olivy, nemám je ráda, tak jsem dala moje oblíbené koření na rožnění. Jako přílohu bramborové noky z Lidlu. Nemělo to chybu.:-K

lucadanek:děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

Měli jsme včera k obědu a posílám bodík.:-):yes:

Tak to je moje gusto...:-p:yes::yes:

supééééér:-D:yes:

:-Kvšem děkuji vyzkoušejte je to moc dobrý;-)

Krásné Hani, sice hovězí nekupuji, ale tohle bych si dala hned:yes:

spagetka: Spagi, pro mne za mne, já je zbaštím, ať je to co je to :-)

Iljusa:neblázni, dyk jsme to měli vždy jak zeleninu :-D:-D;-);-):yes::yes:

spagetka: No to bych až tak netvrdila ;-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Raj%C4%8De_jedl%C3%A9

Jinak receptík :-p:yes:

danielle72: teda promiň, rajský jsou zelenina :-D:-D;-);-):-K:-K

Mňam, ovoce s masem mám ráda... +14 ;-):-K

Hani, super pokrm, určitě to je moc dobré:-p:yes:

Miluji hovězí a zvlášť v takové luxusní úpravě.:yes:

Tématické fráze:
hovězí na červeném víně, hovězí guláš na víně, hovězí guláš na červeném víně, pečené maso na víně, hovězí nudličky na červeném víně, hovězí s rajčaty, hovězí maso se sušenými rajčaty, hovězí guláš pečený v troubě přes noc, hovězí na víně, guláš se sušenými rajčaty, hověží na víně v troubě, maso s rajčaty na víně, hovězí maso na červeném víně, hovězí líčka na červeném víně apetit, hovězí maso na víně, pečené hovězí maso na víně, maso pečené na víně, pečené maso na červeném víně, pecene na vine, hovězí maso na víně s rajčaty

Suroviny:
kližka hovězí, vývar hovězí, olivy černé, rajče sušené v oleji, olej olivový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, víno červené suché, olej olivový, pyré rajčatové, cibule, česnek, koření oregáno

Přidat fotografie receptu