Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřová paštička

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

wooddy

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 534 kJ /
5 625 kcal
Bílkoviny216,41 g
Tuky512,16 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 2,82 g
Sodík 3,89 g
Sůl9,54 g
Sacharidy33,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme, nejlépe v papiňáku, bůček společně s cibulí, novým kořením, solí a bobkovým listem do měkka, až se maso rozpadá. Krok 2: Cibulku nakrájíme na jemno a dáme zesklovatět na rozpálené sádlo, játra pokrájíme na větší kusy a zprudka zatáhneme na cibulce, jen pár vteřin z každé strany a odstavíme. Na másle si opražíme mandličky a pokrájíme je na drobno. Krok 3: Vychladlý bůček a zasmažená játra i s cibulkou společně rozemeleme v mlýnku (možno i rozmixovat). Krok 4: Přidáme vejce, smetanu, mleté nové koření, sůl, pepř, trošku tymiánu, petrželku, pažitku, mandličky, máslo, a 1dcl cherry. vše důkladně promíchame a necháme alespon hodinu v chladu odležet aby se vše propojilo. Krok 5: Mezitím si vyložíme formu anglickou slaninou (já používam na biskupský chlebíček) do které následně vylejeme směs a opět přikrejeme slaninou. Překryjeme alobalem, vložíme do pekáčku s vodou a pečeme na 150-170°C 60-90 minut, potom zvýšíme teplotu na 200°C, sundáme alobal a pečeme ještě 30 minut. Krok 6: Po vychladnutí vyklopíme a necháme do druheho dne v chladničce. podáváme nejlépe s tmavým pečivem a brusinkovým či borůvkovým dipem.

Zveřejněno 22. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřová paštička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřová paštička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Ukládám,moc se mi to líbí :-O:yes::-p:-p:-p:-p:-D

ta je krásná:yes::yes::-p

Wooddy, ta paštika se mi vážně líbí a určitě na ní dojde:-p Dávám 6.bod:yes:

krásné:-K:yes::yes::yes:

spagetka:Ty u mně v mrazáku,odtamtaď už nezdrhnou! Ale manžel byl se psem na cvičáku v revíru a říkal ,že letos jsou jich hejna a možná bude i dobrý rok na ostatní zvěř.:-8

Veronika.Hrozna:neblbni, jak to že zajíci nebudou? To už všichni zdrhli? ;-):-O, no nedivím se jim :-D:-D:yes::yes:

Právě zítra se chystám na paštiku ze zajíce a je to dost podobný recept. Musím tohle zkusit,když už zajíci nebudou.

:-p:yes:pěkná práce:yes:

Tématické fráze:
recept na domácí vepřovou paštiku, vepřová domácí paštika recepty, paštika ze zajíce, domácí vepřové paštiky, vepřová játra pastička, domací vepřová paštika, studená kuchyně recepty, vepřové paštikq, recept na vepřovou pastiku, pasticka portske, domácí paštika se rozpadá, domaci-veprova-pasticka, vepřove paštiky, recept na jatrovy cibulak, domaci pastika jatra plecko bok, vepřová domácí paštika recepty, paštika se zajice, mleta veprova jatra a bucek, domácí vepřová paštika recept, recepty vepřové paštiky

Suroviny:
játra vepřová, bůček, mandle, slanina anglická, máslo, sádlo vepřové, likér cherry, vejce, smetana, cibule, bobkový list, pažitka, petrželka, koření nové koření mleté, koření nové koření, pepř, sůl, tymián

Přidat fotografie receptu