Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

BUŠI tvarohový makovec

Tvaroh v tomto makovci zajistí, že řezy nebudou suché. Další výhodou pak je, že se zde používá nemletý mák. Po upečení je jen na nás, zda jako konečnou úpravu postačí jen pocukrování, nebo zvolíme citronovou či čokoládovou polevu.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 400x300 mm - podle velikosti řezů.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 593 kJ /
5 878 kcal
Bílkoviny142,98 g
Tuky343,86 g
Vláknina37,50 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 869 mg
Sůl2,52 g
Sacharidy503,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Plech se zvýšeným okrajem 300x400 mm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: 6 žloutků vyšleháme do pěny s cukrem. Vmícháme tvaroh z jedné vaničky, olej, rum, mléko. Vmícháme nemletý mák (pozor poznámka). Krok 3: Pečlivě vmícháme mouku spolu s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh ze 6 bílků. Krok 4: Vzniklé těsto rovnoměrně nalijeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Jak upéct rychlý makovec - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 4. 2012

Poznámka autora Vaclav Fronek

Lze použít i mák mletý. V tom případě je třeba dát POZOR na přeslazení, protože většina kupovaných namletých máků jsou již s cukrem. Cukr v receptu dělá buchtu dobrou, dostatečně sladkou, ale nepřeslazenou. Lze navrchu sladit nebo dát citrónovou polevu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

BUŠI tvarohový makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAR9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

BUŠI tvarohový makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAR9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

upečeno, tak jak byl napsán recept byl výborný, použila jsem mletý mák.

Potrebovala som minut tvaroh a tak som zapatrala v oblubenych, nevyskusanych receptoch....tento mi prisiel velmi vhod. Mala som nepomlety mak a makovec som nerobila nikdy z mleteho, tak som ho dala tak ako je. Navrch som urobila citronovu polevu, aby bol makovec vyraznejsi.
Busa a Vaclav...posielam do neba vdaku a bod....opatrujte nas.

Makovec je moc dobrý,jen příště určitě použiju mletý mák a dám méně cukru.

Krásně připravený makoveček:-K+:-p:yes:

spagetka: jo taaaak....a já jsem v tom hledala nějaký,mně do této doby utajený,způsob přípravy....:-D:-D:-K

Danca:Manželka Vaška se jmenuje Libuše, takže to je její zkratka jména ;-);-)

Mňam, makovec mám ráda a s tvarohem jsem ještě nezkoušela...určitě upeču!:-p Jen takový dotaz: pořád nevím a marně hloubám, co znamená to "buši"???:-O

:-O:yes::yes:

Dobrej makoveček ,akorát že žlučník občas stávkuje :-)):yes::yes:

Vypadá krásně! :-):yes:

perfektní:yes::yes:, vyzkoušíme:-D:-D

:-ptaky dobrá buchtička - skoro "šup,šup," buchtička- takové já ráda dělám- zamíchat + nalét na plech + upéct- :yes: Brzy udělám.:-)) a " do nosu" si dám.:-D

Dobrá kombinace:yes::yes::yes:Musím vyzkoušet;-)Když dělám s prdopečem ani nešlehám sníh a je to výborné;-)

Tématické fráze:
makovec s tvarohem, tvarohový makovec, makovec z tvarohu, tvarohový makovec recept, tvarohový makovník, makovec, makovec tvarohovy, recept na makovec s tvarohem, makovnik s tvarohem, recept makovec s tvarohem, makovec tvaroh, makovec 6 vajec tvaroh, makovec s tvarohem bez vajec, zdravý makovec s tvarohem, makovec z tvarohem, recept makovec, makovec recept, makovec s tvarohem, tvaarohový makov ec, makovec 6 vajec

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, cukr krystal, mouka polohrubá, mák, olej, rum, vejce, mléko, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu