Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Funebrácká krkovička s černou kaší

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 889 kJ /
1 646 kcal
Bílkoviny57,55 g
Tuky34,87 g
Vláknina85,64 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy220,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z černého piva, medu, čili a česneku připravíme marinádu, do které na pár hodin naložíme plátky masa. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, krátce osmahneme. Krok 2: Pak přidáme plátky masa, které předtím osolíme a opepříme Krok 3: . Maso i cibuli pražíme a hlídáme tak dlouho, dokud cibule nezačne hnědnout. V této chvíli je čas vlít nálev v němž jsme marinovali krkovičku. Krok 4: Přiklopíme a dusíme dokud maso nezměkne. Krok 5: Omáčka se během té doby zredukuje na velmi kvalitní sós. Krok 6: Černá kaše: Den předem namočené černé fazole uvaříme doměkka. V druhém hrnci uvařime brambory, taktéž doměkka. Krok 7: Fazole rozmixujeme, přidáme uvařené a vychladlé brambory a vyvoříme kaši do níž zamícháme kousek másla. Krok 8: Osolíme a opepříme.

Na talíři zdobíme krkovičku podlitou sósem lžičkou majonézy.

Zveřejněno 23. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Funebrácká krkovička s černou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGYW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Funebrácká krkovička s černou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Černé fazole jsou super! POdávám je většinou dohromady s rýžá, akorát se to musí vařit zvlášť a smíchat až nakonec, jinak je to celé černé jak bota :-D

:-X :-X :-X 24. 4. 2012 13:09
Tak to vypadá na dost humel :D :D :D:-((:-((:-((

Tak tohle se mi líbí! ještě něco morbidního bych k tomu přidal!!!:yes:

Zajímavý recept:yes:Jen doufám,že seženu černé fazole;-)

:-O:-O:-O ty brďo..

Super nápad - jen ta rodina Adamsova tam chybí;-);-);-)

Mne sa to páči, vítam recepty niečím odlišné od klasiky...

:-Kmasíčko je moc hezké:-pale ta kaše ...promiňte mi prosím,ale jíme hlavně očima,první dojem je hodně důležitý a tohle mně osobně nepřitahuje.:-OAle i tak posílám bod :yes::yes:

:-p:yes::yes:

Krkovička bude vyloženě výborná, už jsem něco podobného dělala :-p A kaše s černými fazolemi je zajímavá, ukládám :yes:

Brr co to je za kaši:-?:-O:-O

Tématické fráze:
krkovice s kaší, krkovicka s kaší, vepřové s kaší, veprová krkovice s kasí, smíchat černou, nalev na krkovicku, medová krkovička na černém pivu, recept krkovice s kasi, pčerná krkovička na plátky, sos na kasi, krkovička med a čili, pecena krkovicka v sosu, rýžá kaše, krkovička s čili, čili marinády na krkovicku, super krkovicka na pive, krkovička na cerném pivu s kaší, medová krkovička a fazole, pecena krkovice s kasi, krkovička platky na pivu s kaší

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, sůl, pepř, pivo černé, med, chilli, česnek, brambory, fazole černé, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu