Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce Benedikt

Tuto elegantní snídani, která v kavárnách často stojí nemalé peníze, si snadno připravíte i doma za zlomek ceny. Dozlatova opečená houska s plátky kvalitní šunky, zastřeným vejcem a sametovou holandskou omáčkou dodá vašemu ránu nový rozměr.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 13 min

28 min (15 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie641 kJ /
153 kcal
Bílkoviny16,68 g
Tuky9,16 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housku rozpůlíme a nasucho ji opečeme na pánvi na řezné ploše. Krok 2: V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody. Osolíme ji, přidáme trochu octa a stáhneme plamen tak, aby voda jen jemně probublávala. Krok 3: Vejce opatrně vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do horké vody. Pomocí lžíce jemně tvarujeme bílek tak, aby obalil žloutek. Krok 4: Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové. Krok 5: Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Krok 6: Housku obložíme plátky šunky, které přelijeme holandskou omáčkou. Navrch položíme zastřené vejce. Dle chuti opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.

TIP: Jak připravit rychlou holandskou omáčku

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Holandskou omáčku ještě můžeme ochutit dijonskou hořčicí.

http://www.toprecepty.cz/recept/8489-holandska-oma...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce Benedikt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53BY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce Benedikt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53BY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

CHYBÍ DŮLEŽITÁ INGREDIENCE. A TO HOLANDSKÁ OMÁČKA. TOTO VEJCE JE POUZE VEJCE ZASTŘENÉ

evosheek: ale vždyť je tam holandská omáčka napsaná a je vidět i na fotce.

moc dobré:-p

Mareček:Díky, i tak by se to dalo nebo ještě lépe vypéct si na to slaninku:-p

Mareček 7. 1. 2013 15:41
Skvělý recept, jen ještě doporučuji opéct i tu šunku. :-)

Také dělávám ;-) k snídani je to super :-p někdy dávám místo šunky uzeného lososa :-)

Colombo65:Taky bych si zase dala:-p, možná ráno;-):-))

Mňam ;-);-);-):-K

Jana Remkova:Díky Jani;-)

No teda..to vypadá nádherně!:-p

Krása:yes::yes: doma bych se zavděčila a to tak, že velmi:-):-p

Všem vám ještě jednou moc děkuji za tolik milých ohlasů:-K:-8

rebeka:Nadi, já to taky někde četla, ale teď už nevím, jestli to bylo v Albertu nebo Apetitu:-)) Hlavně, že to je dobrota;-)

Tématické fráze:
benediktovo vejce, vajička benedikt, vajicko benedikt, benediktýnská vejce, vejce recepty, vajíčka ala benedikt, benediktovo vejce recept, vejce benedict, zastřené vejce pohlreich, benediktýnské vejce, vejce, vejce benedykt, vejce benedikt+pohlreich, vejce bendikt, vejce benedigt, vejce benedikt s holandskou omackou, vejcebenedikt, recepty z vajec, zastřené vejce, vejce recept

Suroviny:
vejce, houska, šunka, ocet, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu