Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce Benedikt

Vejce Benedikt je luxusní snídaňový pokrm, který v módních kavárnách stojí spoustu peněz. Jeho domácí výroba je přitom finančně nenáročná. Skládá se ze zastřeného vajíčka, holandské omáčky a plátku šunky. Naučte se ho a nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie641 kJ /
153 kcal
Bílkoviny16,68 g
Tuky9,16 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housku rozpůlíme a nasucho ji opečeme na pánvi na řezné ploše. Krok 2: V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby voda pouze probublávala. Krok 3: Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do vody. Bílek se snažíme omotat kolem žloutku. Krok 4: Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové. Krok 5: Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat. Krok 6: Housku obložíme plátky šunky, které přelijeme holandskou omáčkou. Na to položíme vejce. Opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.

TIP: Jak připravit rychlou holandskou omáčku

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Holandskou omáčku ještě můžeme ochutit dijonskou hořčicí.

http://www.toprecepty.cz/recept/8489-holandska-oma...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce Benedikt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53BY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce Benedikt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53BY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

moc dobré:-p

Mareček:Díky, i tak by se to dalo nebo ještě lépe vypéct si na to slaninku:-p

Mareček 7. 1. 2013 15:41
Skvělý recept, jen ještě doporučuji opéct i tu šunku. :-)

Také dělávám ;-) k snídani je to super :-p někdy dávám místo šunky uzeného lososa :-)

wow, wow:-p:-K:yes:

Colombo65:Taky bych si zase dala:-p, možná ráno;-):-))

Mňam ;-);-);-):-K

Jana Remkova:Díky Jani;-)

No teda..to vypadá nádherně!:-p

Krása:yes::yes: doma bych se zavděčila a to tak, že velmi:-):-p

Všem vám ještě jednou moc děkuji za tolik milých ohlasů:-K:-8

rebeka:Nadi, já to taky někde četla, ale teď už nevím, jestli to bylo v Albertu nebo Apetitu:-)) Hlavně, že to je dobrota;-)

nádherná fotka, mňam;-)

:-O:-Oto je opravdu umělecké dílo:yes:+parádní fotka:-O

nádhera:-K:-Kjsi šikulka Andrejko:yes::yes::yes::yes::-))

Tématické fráze:
benediktovo vejce, vajička benedikt, vajicko benedikt, benediktýnská vejce, vejce recepty, vajíčka ala benedikt, benediktovo vejce recept, vejce benedict, zastřené vejce pohlreich, benediktýnské vejce, vejce, vejce benedykt, vejce benedikt+pohlreich, vejce bendikt, vejce benedigt, vejce benedikt s holandskou omackou, vejcebenedikt, recepty z vajec, zastřené vejce, vejce recept

Suroviny:
vejce, šunka, houska, ocet, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu