Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špekové srdíčko na víně se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 299 kJ /
549 kcal
Bílkoviny6,26 g
Tuky45,83 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 817 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy11,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si srdíčko propereme, nakrájíme na kostky a ty prošpikujeme. Krok 2: Do hrnce dáme na sádle osmahnout na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme srdíčko, opečeme, podlejeme vínem a 2dcl vývaru, okořeníme, osolíme a pod poklicí dusíme. Krok 3: Až je srdíčko hotové, pokud nám zbyl v hrnci u srdíčka ještě vývar, vydusíme ho na tuk, zaprášíme moukou, podlejeme zbytkem vývaru a povaříme. Krok 4: Ke konci přidáme propranou zeleninu. Dle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autorky nofrona

V kuchařce od mamči je název Špekové srdíčko, udělala jsem z něj špekované a přidala zeleninku.:-)

Vzdávám se, opravila jsem na špekové, snad už je to ok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špekové srdíčko na víně se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OEQ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špekové srdíčko na víně se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OEQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-*:-*:-*:-K:-K:-O:-O:-O:-/:-/:-p:-p;-(;-(:yes::yes::no::no::-//:-//

nofrona: Kdo se bojí nesmí do lesa. Vážně se nemusíš bát, je tam pojistka kvůli přetlaku, když je tlak větší než má být vyhodí to pojistku a přebytečná pára "vysyčí":-K Tak směle dotoho:yes:

A srdce by člověk muse vařit hodiny. To je nemožný.

Taky se bojím, ale vařím v něm každý den. Manžel říká, že to prostě nemůže bouchnout, když je tam asi pět pojistek. A říkali to i v televizi. Mám k němu ale respekt.

Krásný receptík na moc fajnovou dobrůtku+:-K:yes::-p
Papiňáčku se neboj;-)Je to moc príma pomocník:yes:

spagetka:Jo, jo máš pravdu, ale já se vážně bojím:-(. Kamarádce bouchl a má očko v háji;-( a nebyl to aušus. Když v něm mamka něco vaří, zásadně k nim do kuchyně nejdu:-/. Každý máme něco:-O:-O a já asi tlakáč:-D:-D.

nofrona: kdo se bojí, se.. v síni:-D:-D:-D:-D:-D
nááádherné foto.. a ty rýžové kytičky.. hmmm:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

nofrona: já hlavně před xy lety slyšela o bouchání tlakáče, mám i kamarádku, které bouchnul tlakáč a museli znova malovat:-/, ale bacha, to byly opravdu staré tlakáče většinou z Maďarska před někde 30 lety, ale i u té kamrádky se ukázalo, že to byla trošku její nedbalost, ucpaný píst a špatné těsnění ;-), dnes máš daleko lepší pojistky u hrnců, lepší těsnění. Nakonec - hele, to ti může bouchnout i nově koupená televize, to bys nesměla mít doma nic.....Stačí dodržovat návod a hlavně - koupit kvalitní výrobek, ne někde na trhu, sice dražší, ale máš i záruky......

spagetka:Taky se mi holky do toho moc nechtělo;-), ale nakonec jsem se donutila:-S. A tlakáč nemám, jasně že tím ušetřím, ale se bojím:-/, co když to bouchne:-O:-O:-8.

Já bych ho možná prošpikovala, ale vcelku, a dusila, asi v tlakáči, ale taky se mi recept líbí :-p:yes:

Srdce jsem už taky dělala, ale kančí. Určitě bych se s tím nešpikovala, rovnou bych to na špeku orestovala a dusila;-):-)). Ale vypadá to moc dobře:-p:yes:

Díky vám všem:-K:-K

Bibinka:Díky Bibi:-K, když jsem ho vařila, myslela jsem si co ty na to;-), šťávička a tak:-8. Jsem ráda za komentář i bod. Potěší to:-D:-D

:yes::yes:;-) paráda

Nofrono, moc pěkné a zajisté i chutné, se srdcem se dají fakt dělat hodně dobré věci:-p Máš 6.bod:yes:

Tématické fráze:
vepřové srdíčko na víně, kuřecí srdíčka na víně, srdicka na červeném víně, krůtí srdíčka na víně, malovat srdíčka, vepřové srdíčko s vínem, srdíčko na zelenině, tlakac, co dělat,když bouchne tlakáč, co dělat,když bouchne tlakáč, co dělat když bouchne tlakáč, špeková srdce na víně, tlakáč bouchnul, návod na vajíčkové srdíčko, starý tlakáč

Suroviny:
srdce vepřové, špek, sádlo, cibule, zelenina sterilovaná, koření hřebíček, koření nové koření, květ muškátový, víno, mouka hladká, vývar, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu