Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík z domácí pekárny

Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Podle tohoto receptu zvládneme zadělat těsto pomocí domácí pekárny a vykynuté už ho jen vytvarujeme a uvaříme knedlíky jako z pohádky.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 034 kJ /
247 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky14,45 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,25 g
Sacharidy18,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko, pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje. Krok 2: Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto. Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout. Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme pařáček a knedlíky na něj naskládáme. Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vodu. Krok 7: Zkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Jak úhledně nakrájet knedlíky?

Zveřejněno 31. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ69

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ69

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

JEDNODUCHÉ, LEVNÉ, DOBRÉ :yes::yes::yes:

Skvělý a jednoduchý recept, povedly se a byly hezky nadýchané. :yes:

Moje první na páře, naprosto vynikající :-K

Jednoduchý recept, konečně jsem měla výborný domácí kynutý knedlík!!!

...voda se solí nebo ne???

Petr B,: Pomoučím si ruku a proste tomu těstu pomužu ven z pekárny rukou.;-)

Muj prvni knedlik ve 32 letech a diky pekarne a receptu se povedl ,muzu jen doporucit.:yes::-):-:yes:;-):-O.

Výborný knedlík :-)

Poprvé jsem dělala knedlík a povedlo se .Díky za recept. Příště zkusím přidat housku.

Děkuji za recept. Má knedlíková premiéra. A dopadla skvostně :yes: Díky

Prosím vás, lidi, jak to nakynuté těsto dostáváte z nádoby pekárny??? Těsto jak pavučina, nádherně nadýchané, ale že by šlo po dobrém ven, to eda ne...

Mně se povedl skvěle :-) :yes:

maria64: nemuže to být tím, že už jsou hotové? Já podle špejle je mela hotové po 10 minutách,vyndala jsem je na 15 minutě a během techto pěti minut mi drobně praskl

Nejlepší knedlík, který jsem kdy dělala a vůbec i jedla :-D Místo sušeného droždí jsem dala 1/2 kostky klasického, těsto jsem po vykynutí ještě ručně prohnětla a vařila jsem v parním hrnci - knedlík nádherně nakynul a vůbec nepraskl! No prostě naprosto super! Moc děkuji za výborný recept! :yes:

:yes:

Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny, kynuté knedlíky z pekárny, kynuté knedlíky v pekárně, houskový knedlík z pekárny, nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík, bramborový knedlík domácí, knedliky z pekarny na chleba, houskový knedlík v pekárně, kynutý knedlík v pekárně, houskové knedlíky z pekárny, domácí kynutý knedlík, domaci bramborovy knedlik, houskové knedlíky v pekárně, bramborovy knedlik z domaci pekarny, bramborove knedliky z domaci pekarny, domácí bramborové knedlíky, rychlé recepty pro domácí pekárnu, domácí pekárna-knedliky, kynutý knedlík houskový z pekárny, domácí knedlík bez droždí

Suroviny:
mléko, olej olivový, sůl, cukr, droždí sušené

Přidat fotografie receptu