Čočkové ragú
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 638 kJ / 1 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,44 g |
Tuky | 5,91 g |
Vláknina | 60,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 150,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu.
Krok 2: Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby.
Krok 3: Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme.
Krok 4: Nakonec ochutíme balzamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3O7R
Moje poznámka
Čočkové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3O7R
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 17 minutami
Plněné ořechy
Handour před 28 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 53 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
čočkové recepty,
ragů,
recept na ragú,
ragů nebo ragú,
mrkvové ragú,
čočkové ragú s houbami a zeleninou,
ragú recept,
ragú recepty,
barevná čočka recepty,
čočkové ragú s houbami,
čočkové ragú celer,
čočkove ragů se zeleninou,
ragú z červené čočky recept vynikající,
ragu cocka vino mrkev,
zeleninové ragú,
zelninové ragú,
mrkvove ragu recept,
cockove brownies,
dýňové ragú,
čoškové ragú
Suroviny:
čočka,
cibule,
česnek,
klobása,
protlak rajčatový,
cuketa,
mrkev,
rajče,
cibulka jarní,
bobkový list,
bazalka čerstvá,
petrželka zelená,
víno bílé,
vývar masový,
ocet balsamiko,
sůl,
olej
Komentáře (17)