Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkové ragú

Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené čerstvými bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 638 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny66,44 g
Tuky5,91 g
Vláknina60,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy150,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu. Krok 2: Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby. Krok 3: Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Krok 4: Nakonec ochutíme balzamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.

TIP: Další oblíbené recepty z čočky

Zveřejněno 2. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3O7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3O7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

petram:Petruško, to mě těší, děkuju a jsem ráda, že i u vás jste si pochutnali:-K Foto krása:yes:

Skvělý recept, strašně moc jsme si doma pochutnali. Místo cukety jsem použila dýni hokkaidó a vynechala víno. Posílám fotky a bodík. :yes:

laskominy:Dášo, mockrát děkuji za zprávu, jsem ráda, že Vám chutná:-K Tymián tam bude moc dobrý;-):yes:

vynikající, vařím často, nepřidávám víno a ke koření dávám trochu tymiánu proti nadýmání:-):-K:-K

Všem moc děkuji:-K

tejaja:Terezko, škoda, že jsem to nevěděla dřív, uvařila bych si to až v pátek:-D:-))

Andreo, u Tebe by se mohl zastavit můj syn, má dost v oblibě takové rajčatovo-zeleninové směsi (ale narozdíl ode mě bez klobásy), určitě by si pochutnal. A já se možná nechám inspirovat, až přiveze na chalupu svoje vegetariánské kámoše (bez klobásy;-) )

spagetka: babička spomínala len šošovicu, o mrkve nič nevravela :-p:-p:-p:-p:-p
rebeka: nemám nič proti mrkve ani ostatnej koreňovej zelenine, pokiaľ sú surové ;-):-D:-D:-D

rebeka:Rebi, Terezka mrkvičku za tepla nepapá, prásknu to na ni ;-);-):-D:-D, ovšem, nevím, jak chce být v sobotu krásná, ta mrkev holt bude chybět :-)):-)):-))

tejaja: čo máš proti mrkvi:-//:-?:-D:-D:-D
mě se to líbí sakuppikum.. i s mrkvou;-):-D:yes::yes::yes:
krásné foto, Andrej:-K

Keď vyhodím mrkvu, tak to bude výborné :-D;-):yes::yes::yes: Babička vravievala, že šošovica sa má jesť v piatok, aby sme boli v sobotu krásne :-D Tak uvidím, či to platí, ak neopekniem, tak neviem Andrejka, či to nezvalím na teba :-D:-D:-D

Já čočku moc ráda. To někdy vyzkouším. ;-):yes:

Jídlo vypadá hezky šťavnatě:-p+:yes:

katlie:Ano, jsou to tagliatelle, můžeš podávat s těstovinami a posypat ještě parmazánem;-)

Chtěla jsem se optat, to na fotce jsou tagliatelle, takže se to podává s těstovinkami?

Tématické fráze:
čočkové recepty, ragů, recept na ragú, ragů nebo ragú, mrkvové ragú, čočkové ragú s houbami a zeleninou, ragú recept, ragú recepty, barevná čočka recepty, čočkové ragú s houbami, čočkové ragú celer, čočkove ragů se zeleninou, ragú z červené čočky recept vynikající, ragu cocka vino mrkev, zeleninové ragú, zelninové ragú, mrkvove ragu recept, cockove brownies, dýňové ragú, čoškové ragú

Suroviny:
čočka, cibule, česnek, klobása, protlak rajčatový, cuketa, mrkev, rajče, cibulka jarní, bobkový list, bazalka čerstvá, petrželka zelená, víno bílé, vývar masový, ocet balsamiko, sůl, olej

Přidat fotografie receptu