Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 932 kJ /
2 613 kcal
Bílkoviny55,40 g
Tuky262,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 218 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy7,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra nakrájíme na drobné kousky, vložíme do rozehřátého sádla, přidáme hřebíček a za stálého míchání restujeme až zase do tuku. Krok 2: Po mírném zchladnutí vytáhneme hřebíčky a přidáme sůl, pepř a majoránku v množství podle vlastní chuti.. Krok 3: Pokud chceme pomazánku jemnou, tak játra po mírném prochladnutí rozmixujeme, nejlépe ponorným mixérem. Krok 4: Při dalším tuhnutí občas promícháme.

Zveřejněno 31. 8. 2008

Poznámka autorky Merylas

Po dohotovení jater se může ještě do horké směsi vhodit nakrájená cibule a jen krátce nechat osmahnout.

Na 250 g sádla potřebujeme zhruba okolo 300 g jater a asi 4 hřebíčky. Poměr jater a sádla si každý může upravit dle svého uvážení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

tomtr: :-O Koření pěti vůní je směs pro asijskou kuchyni...možná by s tím paštika byla dobrá, ale koření určené pro přípravu paštiky to není.....

Existuje i koření do paštik. Jmenuje se koření pěti vůní.

Merylas: a jde to dobře, Maruško? Já kupuji už přímo hřebíček mletý;-)

sules: Které najdu, ty vyjmu a zbytek rozmixuji.:-)

nevím jestli to ještě po takové době bude číst ale nvíte co s těma hřebíčkama ? taky rozmixovat ??:-)sules.ah@seznam.cz

Tak už nám to chladne :-D Přidala jsem dvě lžičky paštikového koření a celou směs jsem rozmixovala ne úplně do hladka. Upekla jsem k tomu chleba - teď už zbývá jen čekat až vše vychladne a ztuhne :yes:

Maruško, tahle dobrota tu na mě kouká z náhodných receptů, miluji tyhle domácí masíčkové pomazánky, posílám ti za ni bodíka:-K:yes:

To může být dobrota;-)

Tématické fráze:
jatrova pomazanka z kurecich jater, pomazánka z játrovky, pomazánka z jater, pomazánka z kuřecích jater, recepty pomazánky, recept na játrovou pomazánku, pomazánka z drůbežích jater, kuřecí játra pomazánka, paštika z husích jater, recepty z jater, tresti jatra, paštika z drubežích jater, top recepty pomazánky, kuřecí pomazánka, kuřecí játra v sádle, chléb s játrovou pomazánkou recepty, jatrovapomazanka, pomazánky z jatrovky, játrová kuřecí paštika, drubeží játra v sádle

Suroviny:
játra kuřecí, sádlo, sůl, pepř mletý, majoránka, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu