Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 679 kJ /
3 747 kcal
Bílkoviny363,30 g
Tuky247,27 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 2,06 g
Sodík 4,71 g
Sůl8,95 g
Sacharidy15,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů. Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme, opepříme z obou stran. Krok 2: Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Vychází to přesně jedna klobáska = jedno vejce = jeden plátek hovězího pupku. Krok 3: Do malé misky si nesekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme „voňavé“ pesto kterým potíráme vzniklou kuličku směsi z klobásky Salsiccia obsahující již zabalené vejce. Krok 4: Takto ovoněnou kuličku pokládáme na rozklepaný plát hovězího pupku a pevně zabalíme a vytvoříme tak úhledné závitky. Po zabalení závitku je převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku. Krok 5: Do pánve si dáme rozškvařit na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se špek vyškvaří, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky tzv. zatáhlo. Takto opečené závitky naskládáme do většího hrnce. Krok 6: Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 5 dcl vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou, dokud není maso hezky měkké. Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme, a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu. Krok 7: Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladké konzistence. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo kdo má rád tak mohou být i špecle.

Zveřejněno 2. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLyv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLyv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

ukládám k vyzkoušení, i když dopředu vím, že to bude dobré :yes:
Klobásky Salsiccia kupuji v Makru a buď z nich dělám omáčku (sugo) na těstoviny, fazole, nebo jimi obkládám pizzu.

:yes:

Otíku, velmi zdařilé;-):yes:

;-)nádhera:yes::yes:

Klobásu neznám, ale máš to moc hezké :yes:

Tak úhledný řez je poloviční zázrak...:yes: Máš to pěkné a postup dobře napsaný...jen bych text rozdělila do odstavců - lépe by se četl.
Bodík za mě..:-K:yes:

+1 :yes:

:-K:-p+:yes:

:yes::-p

Bude to dobré ,když to vaříte já bych to udělal z roštěné nebo z loupané plece. Pupek nemusím od vojny říkali jsme tomu hovězí vlasy. :yes::-D

Colombo65: jooo, proříznout, jasně, taky mi to mohlo dojít:-O:-8, díky :-K:-K

spagetka:
Ne, ne proříznu plátek masa tak, že nedoříznu na jednom konci a vznikne tím jednou tak velký plátek masa, ale tenký ;-);-);-) a ten se pak rozklepe.

Počkej nařízneme na motýlka, myslíš tím strany jakoby na 4 místech? Asi vím, co myslíš, jen nevím, že to je motýlek, no jo, člověk se furt učí. Pupek dělám ráda, tu klobásu tu asi neseženu, ale uvidím, poptám se řezníka ;-);-):-p:-p:yes::yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí pupek recepty, co uvařit z hovězího pupku, hovězí pupek, hovězí pupek recept, mail sicci.in loc:cz, mail sicci.com loc:cz, recept na hovězí pupek, hovězí pupek s mrkvovym stredem, recepty z masa hovězí pupek, plněný hovězí pupek, hovězí závitek, hovezi popek rolada, uvařené hovězí mas, hovězí pupek s rýží, hovězí popek, hovězí závitky z pupku, recepty z hovězího pupku, kuřecí roláda plněná salsicciou, zavitky z hoveziho pupku, závitky z pupku

Suroviny:
pupek hovězí, klobásky salsiccia, vejce, špek, cibule, olej olivový, sůl, tymián, česnek, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu