Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy koule se zeleninkou a špeclema

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tři velké býčí žlázy /koule/ se půl dne koupaly, nakrájeny na kostky /napůl, pak půlku rozkrojit a třemi řezy rozdělit/ pod kapající vodou. Krok 2: Pak jsem je hodil na hlubší pánev, na oříšek kačeního sádla, trošku podlil, zasypal velikou nahrubo nakrájenou cibulí a dusil. Krok 3: Za občasného míchání koulí jsem dal do trouby na plech, na trošku másla, mraženou zeleninu, jakou jsem našel v lednici, a nasporo prohříval. Krok 4: A dal vařit osolenou vodu na špecle. Krok 5: Když se vydusila voda z koulí, okořenil jsem je, osolil, a promíchal a spíš smažil. Krok 6: Zbytek z výpeku zpod sekané jsem naředil, následně moukou zahustil, a lehce promixoval s kusem vařené mrkve, pro lepší barvu.
Byla to taková rychlá improvizace, ale velice povedená!

Zveřejněno 3. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy koule se zeleninkou a špeclema

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDO5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy koule se zeleninkou a špeclema

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDO5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak Kadlíkovy, jó?
Nějak se Ti asi ten recept prodražil, že?
- oříšek kačeního sádla a výpek zpod sekané - nejdřív je třeba upéct sekanou i kačenu (tu bych si dala - nezbyla náhodou? a sekanou také miluji.
Ale vážně - máš moc hezky psané recepty, vždy potěší.
Žlázy namáčím do mléka, i když už nevím, proč. Někdo mi to kdysi poradil.

Hurááá,Kadlas je živ:-D:-D:yes:

býčí koule jsou stonásobně křehčí jak vemínko... a navíc - to se u nás už nedá sehnat... Jinak - chuť je podobná, akorát to vemínko moc voní a chutná po másle...

Byčí žlázy neznám, ale kravské vemínka jsou moc dobré. Předpokládám, že je to chuťově stejné. Fotka je krásně barevná.:yes:

Ha!!! Kadlík žije!!:-D Koule ještě mám v mrazáku!!;-)

Kadlíku,podle použitých surovin je to asi taková všehochuť;-):-))My máme býčí žlázy rádi a Ty máš+4boďan:-p:yes:

Tématické fráze:
recept se špeclema, zeleninové koule, výpek z kačeny, recepty se špeclema, vepřové maso se speclema, býčí koule recept, recept na jídlo z kačeního sádla, kačeního výpek, kravska veminka, guláš býčí žlázy, omáčka z výpeku kačeny, omáčka z výpeku ze sekané, veprovy gulas se speclema, jídlo se špeclema, cina s peclema, čina z býčích žláz s kari, kadlíkovy recepty, býčí žlázy na kari, mleté kuličky se špeclema, mleté maso se špeclema

Suroviny:
býčí žláza, cibule, sádlo, sůl, pepř, tymián, paprika sušená sladká, koření kari, zelenina, máslo, sekaná, voda, mouka, mrkev, špecle

Přidat fotografie receptu