Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 i víc

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie907 kJ /
217 kcal
Bílkoviny2,38 g
Tuky16,65 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vrtulky si uvaříme dle návodu, po uvaření je necháme ještě 10 minut ve vodě, pak přecedíme a malinko vody si necháme nakonec, aby nám na talíři držely tvar-není to nutné. Krok 2: Na olivovém oleji osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme houby, promícháme, přidáme kmín, pepř, osolíme a necháme dusit. Krok 3: Až budou houby téměř měkké, dáme na plátky nakrájené stroužky česneku, bazalku, můžeme přidat pokrájený salám a odkryté vydusíme od tekutiny z hub. Krok 4: Do hub nasypeme těstoviny, řádně promícháme, dáme pažitku, dosolíme, dochutíme, zalijeme troškou vody z vařených těstovin s citronovou šťávou a přidáme máslo na zjemnění. Krok 5: Pak zalijeme rozšlehanými vejci, stále promícháváme, až trochu ztuhnou. Naservírované posypeme sýrem. Jídlo má být pěkně šťavnaté.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Jídlo dělám velmi často v sezoně, kdy rostou houby-dělám je jinak, někdy i zapékám. Tento recept i postup mě inspiroval a je, i když trochu pozměněný od Jamieho Oliviera a je vážně dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wm2x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wm2x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Krásně veselá fotečka s príma dobrůtkou:-p+:yes::-K

moc pěkný recept a nádherné foto:yes::yes::yes::-))

Těstoviny s houbami mám velice ráda, už aby zase rostly:-8. Ale musím ještě sdělat zásoby v mrazáku;-). Pěkný recetík Jani:yes:

;-):yes::yes:+5

krásné obrázky:-K:-K a já dostávám hlad:-//:-D

ja se prave ptam, tata zkousel takhle spagety a byly opravdu rozvarene asi je mel uvarene vic jak al dente

Frantiska:když je uvařím al dente, tak je stáhnu a nechají se dojít do vic měkka, aby si si s nima mohla dělat ozdobné porce, ale je to od kuchařského mistra Olivera, není to podmínkou, ale chtěla jsem vyzkoušet-nezklamal;-):-p

Jani, proč ještě necháváš těstoviny ve vodě? Já vařím na skus tak 14 minut a cedím, ale?????? Jinak nic proti ;-):-p

:-p:-p:yes:

dotaz: a kdyz je nechas ve vode jeste deset minut, tak se nerozvari? recept vypada dobre

Tématické fráze:
recept na houbovou směsí, testoviny s houbami a bazalkou, jak sdělat čerstvé houby, špagety s houbovou směsí, ozdobné balení salámů, houbová omáčka podle olivera

Suroviny:
cibule, česnek, šťáva citronová, kmín drcený, bazalka čerstvá, pažitka, máslo, olej olivový, sýr strouhaný, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu