Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený siven s příchutí tymiánu a žampiónů

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie788 kJ /
188 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcovanou rybu osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Jednotlivé porce posypeme tymiánem, prsty vyklepeme všechny ingredience lehce do masa a necháme v lednici odpočinout 15 minut. Krok 2: Mezitím si dáme vařit brambory. Na olivovém oleji v pánvi, prudce opečeme z obou stran porce sivena. Poté dáme opečené porce na pekáček a dáme zapéct do trouby zhruba na 10 minut. Krok 3: Do výpeku na pánvi dáme nakrájené žampióny, anglickou a cibulku a propečeme vše asi 10 minut. Na talíř servírujeme pečeného sivena a vařené brambory sypané žampiónovou směsí.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Poznámka autorky hanahcotton

Siven je ryba podobná pstruhovi . Tato dobrota určitě půjde udělat i z jiného druhu ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený siven s příchutí tymiánu a žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Q5m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený siven s příchutí tymiánu a žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Q5m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Rybářka a samozásobitelka Hanička má ode mne za sivena bodíčka ;-):-p:-K +11:yes:

varilamyskakasicku:rybařit se dá v každém věku...je to úžasný relax....;-)a když mám rybu na talíři, tak vím, že to, co si chytím, tak to si pěkně upravím a sním ;-)

hanahcotton: tak to jsem nevěděla, že máš doma rybáře, škoda, že nejsi někde poblíž,vždy bych si od Tebe nějakou rybku, co by jsi nechtěla:-)) pak koupila a jak ráda, Rybárny, coby prodejny zanikly a kde čerstvou rybu sehnat? Hm, také jsem jezdívala na ryby,jako mladá,ale vše už je dnes jen vzpomínka:-K

varilamyskakasicku:je pravda, že já už ryby ani nekupuji ;-). To by přece byla docela ostuda, aby rybář kupoval rybu:-*Ještě tak aby bylo nějaké moře blíž, abychom si mohli nachytat i mořské rybky :yes:

Dala bych si Hani nějakou dobrou rybku a jak,ani nevíš,ale vidím jen ty 3 x zamrzlé ryby,spíše bych si s chutí daka nějakou čerstvou, jako máš a měla jsi Ty:-p;-):yes:

Co se týká ryb,mám zančné mezery:-8U nás pstruh,kapřík,štikozubec a sem tam nějaké to filé;-)Sivena znám pouze z obrázku a musí být moc dobrý:-p
Hezký recetík:-K+:-p:yes:

perfektní:yes::yes::yes::-))

Sivena už jsem jedla a je to výborné maso. A tahle příprava se mi líbí:-p:yes:

hanahcotton::-//:-// jo.. rybky v soukromém sektoru se vlastně mají líp než já..:-//:-//:-( já jsem hladová jak zeď:-8:-D:-D.. že bych šupla do toho rybníka:-?:-D:-D:-D:-D
krásné to máš, jen co je pravda:yes::yes:;-):-p:-)

Colombo65:Máš pravdu, měl bez pár deka 3 kila - ale to je tím dobrým krmením - v soukromém rybníce se ty rybky mají prostě trochu lépe ;-)

Tak to byl velmi macatý Siven, podle podkovy tak 2-2,5kg mohl vážit. To je radost s takovou "rybkou" pracovat v kuchyni.;-);-)

Ještě jsem sivena nejedla a snad tady ani neviděla, ale vypadá moc dobře:-p

spagetka: No my právě těm rybám moc nedáme.. Na vánoce kapra, toho já nejím, takže akorát pangasia a nějaký ty platýze,tilápie, a když mají ,tak mám ráda chňapala :-) Ryby občas chytá Tom, ale už nějakej ten roček nebyl "čubat vodu", jak se u nás říká.. Asi ho někam vyšlu :-)

spagetka:jj díky...opraveno:-8:-K

Petra Ku.: siven je neuvěřitelně jemná lahůdková rybka, jestli na ni narazíš, kup. Já mám naštěstí rybáře v rodině ;-);-):-p:-p

Tématické fráze:
siven, siven americký recepty, siven americký recept, recept na sivena, recepty siven, siven americký, připrava sivena, siven recepty, recepty na sivena, ryba siven, siven recept, jak připravit sivena, siven maso, siven příprava, jak připravit syvena, recept na rybu siven, recept siven, kde sehnat siven americký, jak udělat sivena, ryby siven příprava

Suroviny:
siven, olej olivový, žampióny, slanina anglická, cibulka jarní, sůl, pepř, tymián, brambory

Přidat fotografie receptu