Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička plněná v cibuličce pečená

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 569 kJ /
2 048 kcal
Bílkoviny172,19 g
Tuky126,10 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 8,07 g
Sůl19,30 g
Sacharidy48,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2 pláty na plnění tak, že ostrým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po rozložení a naklepání nám vznikne větší plát masa na plnění. Postup zopakujeme ještě jednou. Krok 2: Jemně rozklepané pláty masa mírně osolíme a lehce poprášíme pepřem. Každý plát masa poklademe zelím, dáme celou nožku klobásky, zavineme do závitku a spíchneme kovovou jehlou. Pokud nemáme, můžeme ovázat motouzem, nebo nití. Krok 3: Špek nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu a minutku osmahneme. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na jemné půlměsíčky, přidáme ke slanině a necháme společně 4 minuty restovat. Krok 4: Připravenou naplněnou krkovici vložíme na pánvičku s rozehřátým sádlem a necháme ze všech stran osmahnout (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme na cibulový základ, výpek v pánvičce zalijeme 2dl horké vody, necháme převařit a přilijeme do kastrolu s masem a cibulí. Krok 5: Vložíme do předem předehřáté trouby a pod pokličkou pečeme na nejvyšším stupni 35 minut. Poté troubu ubereme na minimum, pokličku odstraníme a dopékáme na barvu dalších 15 minut. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, nebo bramborový knedlík.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud jídlo necháte uležet do druhého dne, chutě se pěkně prolnou a maso půjde krájet na úhlednější porce.

Všechno zelí se mi do náplně nevešlo,tak jsem zbylé 2pl přimíchala k cibulovému základu a v závěru jsme si pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná v cibuličce pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Ov1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička plněná v cibuličce pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Ov1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Aničko, super:-O:-p:-*:yes:

Za všechny komentáře děkuji:-K
Drahuško a Elizo Vám dvěma ještě zvlášť díky za uvaření podle mého receptíku a za přidání velice krásných fotek:-*:yes:Moc jste mě holky potěšily a jsem ráda,že chutnalo:-p:-K

Aničko,bylo to výborné.:-pJedla i malá a chtěla"pšidat";-)Bohužel foto nemám, pořád to s tím mobilem neumím.:-8:-8

Aní, dnes jsem vařila podle tebe (i když z věpřové pečeně), jen jsem z vrozené lenosti opekla maso, vyndala do alobalu, pak na výpeku udělala cibulový základ a maso vrátila.
Bylo to výborné, jseš skvělá kuchařka. Posílám obrázky a plusíka.:-p:yes:

Zítra se na tento recept chystám.:-p:-p

Za krásné a hřejivé komentíky Vám všem moc děkuji:-K:-K:-K

Aničko,tak to je krásný receptík ;-):yes:už ten název láká k vyzkoušení;-)krásné foto;-):yes:

Nelze nechat do druhého dne, hádej proč ;-):-D:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes::yes:

;-):-p:yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:

Anna Kocikova: Ani, napsala bych to samé, co Jikotka a rovnou dávám 8.bod:yes:

Závitky s jakoukoliv nádivkou máme rádi :-p:yes::yes:

:-KAničko,název receptu i jídlo samo je parádní.Fotky jsou tak krásné ,že jsem ohryzala okraje monitoru:-D:-DPosílám obrovský bod.:yes::yes:

Za hřejivé komentíky za přidané bodíky posílám Vám velké díky:-)):-K

Dělám hodně podobně a je to moc fajn:yes::yes::yes::yes:

:-K parádička, parádní:yes::yes:

Krkovička plněná v cibuličce pečená, s láskou vařená, s chutí snězená, krásně focená:-K:-K... rébí s gustem bodík dá:-):-):-);-):yes::yes::-K

Aničko, zrovna dneska jsem přemýšlela, jestli k té mé krkovičce s métským salámem mám přidat i zelí. Nakonec jsem ho nedala;-). Máš to moc hezké:-p:yes:

moc pěkný receptík a foto také:yes::yes::-)):-K

:-Kkrkovička to je moje gusto:-Da toto vypadá velice jedle:yes::yes:+2

Tématické fráze:
plněná krkovice, plněná krkovička, nadívaná pečená krkovice, krkovička s nádivkou, pečená krkovice, pečená krkovice s nádivkou, krkovice plněná, krkovicka na panvicce minutka, krkovice recept, jak udělat velký plát masa, plněná krkovička recepty, nadivana krkovice, krkovice pecena na cibuli top recept, top recepty plněné cibule, recept na pečenou krkovičku plněnou, plněná krkovice s nádivkou recept, krkovice prokladana kysanym zelim, pečená krkovice na slanině, pečená krkovička, vyborna plnena krkovicka

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí kysané, klobása, špek, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu