Vázané koláčky nekynuté
Už jste zkoušeli šátečky s povidlovou náplní bez kynutí? Jsou nadýchané, jemné a chutnají výborně. Těsto obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Díky vyššímu obsahu tuku jsou šátečky křehké a vydrží dlouho vláčné.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 498 kJ / 3 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,24 g |
Tuky | 184,60 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 772 mg |
Sůl | 2,44 g |
Sacharidy | 408,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Do vlažného mléka přidáme lžíci cukru, rozdrobíme čerstvé droždí, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Heru utřeme s vejci, přidáme mouku, prášek do pečiva, kvásek a lžičku soli. Zaděláme těsto.
Krok 4: Ihned děláme koláče (těsto nenecháme kynout). Těsto po částech rozválíme na plát, nakrájíme čtverečky a plníme předem připravenými náplněmi.
Krok 5: Uvážeme koláče, namáčíme v rozšlehaném vajíčku a v drobence.
Krok 6: Plech vložíme do trouby. Pečeme zhruba 20 minut do růžova. Ještě horké koláče dobře pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vázané koláčky nekynuté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7OV
Moje poznámka
Vázané koláčky nekynuté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7OV
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 17 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkové muffiny
tara23 před 37 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 42 minutami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 hodinou
Kapustový prejt
magdalenka před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 3 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 5 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 12 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 15 hodinami
Tématické fráze:
vázané svatební koláče bez kynutí,
vazané kolače,
vázané koláčky,
nekynuté koláče,
vázané koláče recept,
nekynuté koláčky,
vázané svatební koláče,
svatební koláčky vázané,
vázané svatební koláčky,
svatební koláčky nekynuté,
vazane svatebni kolace postup,
koláčky vázané,
vázaný koláč,
svatební koláče vázané,
koláče vázané,
vázané koláče recepty,
recept na vázané koláče,
kolace svatebni vazane,
koláčky nekynuté,
vazany kolace
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
vejce,
droždí čerstvé,
cukr,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
vejce,
drobenka,
cukr moučkový
Komentáře (39)